PIJANI ZET-ovac POKOSIO DJEČAKA NA PJEŠAČKOM: Pobjegao s mjesta nesreće, sud dopustio da plati jamčevinu

Autor: zagreb.info

Sud je pijanom ZET-ovcu ostavio mogućnost da plati jamčevinu i izađe na slobodu.

Svojim automobilom Alfa Romeo,  ZET-ovac u alkoholiziranom stanju projurio kroz crveno i na pješačkom prijelazu pokosio dječaka, naposljetku je pobjegao s mjesta nesreće. Vozač (34) završio je iza rešetaka, tako je odlučio Županijski sud u Velikoj Gorici kamo je 34-godišnjak priveden nakon ispitivanja, piše Net.hr

Dječaka je ostavio ozlijeđenog i pobjegao

Uspjeli su mu ući u trag iako je s Trga žrtava fašizma u Zaprešiću u četvrtak ujutro, oko osam sati, produžio bez zaustavljanja nakon što je desnom stranom vozila udario dječaka koji je po obilježenom pješačkom prijelazu prelazio kolnik dok mu je na semaforu bilo upaljeno zeleno svjetlo.

Utvrđeno je da je 34-godišnjak, koji se za volanom nalazio s koncentracijom alkohola u organizmu od 1,41 promila, u križanje ušao dok se za njegov smjer već upalilo crveno svjetlo.
Iako je dječak teško ozlijeđen vozač nije stao, niti mu pružio pomoć, niti je pozvao policiju ili Hitnu pomoć. Dječak je prevezen u Kliniku za dječje bolesti u Klaićevoj ulici gdje je utvrđeno da je zadobio teške ozljede.

Kazna od pet godina zatvora

Policija je bjeguncu vrlo brzo uspjela ući u trag, a on je zaradio kaznenu prijavu zbog izazivanja prometne nesreće i nepružanja pomoći ozlijeđenoj osobi. Za to mu prijeti i od pet godina zatvora. Rasplet postupka čekat će u istražnom zatvoru koji mu je određen kako ne bi ponovio nedjelo što mu je stavljeno na teret.

U tužiteljstvu su iznimno nezadovoljni što je sud vozaču dao mogućnost da na slobodu izađe ukoliko plati jamstvo od sto tisuća kuna i preda policiji vozačku dozvolu.

“Općinsko državno odvjetništvo u Novom Zagrebu će podnijeti žalbu protiv navedenog rješenja vijeću Županijskog suda u Velikoj Gorici”, najavljeno je.




 

Članak u cijelosti preuzet s zagreb.info




Autor:zagreb.info
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.