Davor Javorovic/PIXSELL

Ozlijede su bile preteške: Dječak nakon šestomjesečne borbe za život preminuo u bolnici

Autor: dnevno.hr

Bilo mu je bilo opečeno 90 posto tijela, osim vlasišta koje je zaštitila kosa koja je pritom izgorjela, a uz njega teške opekline na 30 posto tijela, odnosno na desnoj ruci, licu i prsima, zadobili su i njegov tada četverogodišnji brat, te majka (25),

Sedmogodišnji Dejan Vranić iz Petrijevaca u četvrtak je podlegao teškim opeklinama koje je zadobio u požaru obiteljske kuće 13. studenoga prošle godine, piše Glas Slavonije.

Nesretni sedmogodišnjak najteže je stradao u požaru, pri čemu mu je bilo opečeno 90 posto tijela, osim vlasišta koje je zaštitila kosa koja je pritom izgorjela, a uz njega teške opekline na 30 posto tijela, odnosno na desnoj ruci, licu i prsima, zadobili su i njegov tada četverogodišnji brat, te majka (25), koja se tjednima oporavljala u KBC-u Osijek. Najmlađi, četverogodišnji sin, koji je u trenutku izbijanja požara također bio s majkom i braćom u kuhinji, na sreću nije bio ozlijeđen.

Zbog težine ozljeda dječaci su odmah nakon požara prebačeni u Klaićevu bolnicu u Zagrebu, a Petrijevčani su znali reći da unatoč nadljudskim naporima liječnika u Zagrebu prognoze od samog početka nisu bile dobre. Dječaci su se, naime, svakodnevno morali previjati u punoj anesteziji, a zbog tzv. opeklinske bolesti, pogotovo kod starijeg dječaka Dejana, unutarnji organi bili su izloženi mogućnostima raznih komplikacija.

 Liječnici su nesretnog dječaka pokušali spasiti i nedavnim presađivanjem kože, no ozlijede su bile preteške su ozljede.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.