2992233289_c7f7406340_b

Osječanka traži pomoć očevidaca: Policajci u civilu mom su sinu slomili čeljust

Autor: I.G.

Prema majčinim riječima, mladić je operiran i mjesec dana je jeo na slamčicu. Još uvijek jede samo kašastu hranu, trne mu lijeva ruka i ima stalne glavobolje.

Osječanka D. K. zatražila je preko društvenih mreža pomoć svih koji su eventualno bili prisutni događaju od 23. travnja ispred jednog popularnog noćnog kluba u Osijeku, gdje su joj, prema njenim tvrdnjama, policajci u civilu pretukli sina, prenosi Glas Slavonije.

“Policajci u civilu kao povod za brutalno ozljeđivanje mog sina naveli su da je bio u alkoholiziranom stanju (0,24 promila), da je remetio javni red i mir jer je opsovao policajca u civilu, da im nije dao osobnu iskaznicu i da je navodno bježao. Sin je nakon toga imao ozljede glave, šavove na bradi, puknuće čeljusti koje je operativnim putem sanirano, zavrtali su mu ruke stavljanjem lisica, a da ne pričam o psihičkom stanju”. kazala je majka 17-godišnjaka. Majka dodaje kako su se žalili na policijsku brutalnost, no iz policije im je rečeno da nije bilo prekoračenja ovlasti.

“Moj sin je 17-godišnjak kao i svaki drugi, ni bolji ni gori. Ako je nešto napravio, neka dobije kaznu i u redu, ali odakle im pravo, čak i da je sve to napravio, da ga tako pretuku i koji zakon im je to dozvolio. Ne krivim cijelu policiju, već želim samo da te dvije dotične osobe odgovaraju za svoje postupke, da se ispričaju mom sinu i da mi kao roditelju objasne što je moj sin točno napravio da mu se mora razbiti čeljust”, pita se D. K.

Mladić je za Glas Slavonije ispričao što se događalo te večeri.

“Izišao sam s prijateljem izvan kluba i krenuli smo prema prijateljici pokraj koje su stajale tri starije muške osobe u civilnoj odjeći. Prišao sam i upitao prijateljicu što se događa, kada me jedan muškarac s leđa zgrabio za rame i okrenuo. Ustuknuo sam nekoliko koraka i opsovao mu pitajući ga što hoće od mene. Uopće nisam znao tko je to jer je muškarac bio u civilu i mislio sam da me netko napada. Tek tada je izvadio značku i počeo me udarati. Nisam uopće razumio zašto viče na mene kada mi je s leđa prišao drugi muškarac i gurnuo me na pod. Zavrtao mi je ruke i onda odjednom stavio lisice. Pri tome mi je glavom udarao o beton”, prepričao je mladi Osječanin.

Navodno je dobio još jedan udarac u službenom vozilu kada je pitao zašto su ga tukli.

U policijskoj postaji ocu 17-godišnjaka kazali su kako njegov sin nije htio pokazati osobnu iskaznicu. Pozvana je Hitna pomoć, koja je maloljetnika pregledala i dala mu uputnicu za bolnicu. Na prvom pregledu nije uočen lom čeljusti, no nakon rendgena, kako u nalazima iz bolnice pokazuje D.K., bilo je vidljivo da mu je pukla čeljust s lijeve strane lica. Prema majčinim riječima, mladić je operiran i mjesec dana je jeo na slamčicu. Još uvijek jede samo kašastu hranu, trne mu lijeva ruka i ima stalne glavobolje.

Autor: I.G.

ZADNJE VIJESTI