Ivo Cagalj/PIXSELL

NOVI UDAR MUP-a NA HOS: Prekršajno ih prijavili jer su uz istaknutu zastavu s pozdravom ‘za dom spremni’ pratili Maraton lađa!

Autor: Hina/T. P.

Tijekom tradicionalnog 20. Maratona neretvanskih lađa policija je članovima HSP-a, koji su s brodice pratili utrku, zaplijenila zastavu HOS-a

Gusari iz Komina pobjednici su neretvanskog Maratona lađa, 20. jubilarnog po redu, koji je održan u subotu na relaciji Metković – Ploče, drugo mjesto zauzeli su prošlogodišnji pobjednici posada Argo iz Bjelovara, dok je treće mjesto osvojila posada Stablina.

Pomutnju su nakratko uveli splitski  HOS-ovci i njihovi prijatelji iz Dalmacije koji su zaplovili Neretvom s lađom na kojoj su istaknuli svoju ratnu zastavu, prateći tako natjecanje. Policija je intervenirala te su prekršajno sankcionirali šefa Splitsko-dalmatinskog HSP-a Ivicu Vladavu Đovanija zbog “kršenja javnog reda i mira”. Po tko zna koji put, policija je reagirala na službenu zastavu HOS-a i pozdrav koji je na njoj istaknut – “Za dom spremni.”

“Maraton lađa” amatersko je sportsko natjecanje u utrci starih izvornih plovila – lađa na rijeci Neretvi, od Metkovića do Ploča na natjecateljskoj stazi dugoj 22,5 kilometara.

Ovogodišnjoj utrci prisustvovao je predsjednik Hrvatskog sabora Gordan Jandroković.

Program je započeo u Metkoviću svečanim mimohodom pred postrojenim lađarskim udrugama, nakon čega su dužnosnici, među kojima i predsjednik Sabora uputili prigodne riječi.

Program se nastavio druženjem s građanima. Nakon intoniranja himne Republike Hrvatske, natjecanje je u Metkoviću započelo u 17 sati nakon što je početak označen plotunom kuburaške skupine.

Lađarske ekipe, a bilo je ih je 30 s ukupno 300 veslača stizale su na cilj u Ploče od 19,15 do 20 sati.




Autor:Hina/T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.