Miranda Cikotic/PIXSELL

NOVI DETALJI UBOJSTVA U STOBREČU: Ubojica još nije pronađen, a dio novih iskaza ide njemu u prilog?

Autor: dnevno.hr

Bjegunac dosad nije bio osuđivan, no kao maloljetniku mu je 2010. na Općinskom sudu u Splitu izrečena mjera pojačane skrbi i nadzora

Prije šest dana u Stobreču se dogodilo mučno ubojstvo 23-godišnjeg Ivana Mate Blaževića. Mladić je javnosti ranije bio poznat po tome što je napao nogometnog suca Brunu Marića Blažević je ubijen fatalnim ubodom noža u prsa.

Splitska policija i dalje traži godinu dana starijeg Nikolu G. J., osumnjičenog za ubojstvo. Policija stražari pred njegovom kućom, no nitko zapravo ne očekuje da će se ubojica ondje pojaviti. Pretražena su sva mjesta na kojima bi se mogao nalaziti – nekoliko mjesta u Splitu i Hvaru te kuća njegove obitelji u selu kod Trilja. No, mladiću ni šest dana nakon ubojstva policija ne može ući u trag.

 Kako neslužbeno doznaje Slobodna Dalmacija, dosad prikupljene izjave svjedoka upućuju na to da je ubijeni Blažević započeo sukob u kafiću ‘Reket’ nakon proslave svetog Lovre.

Ubijeni i osumnjičeni već su se sukobili prije nekoliko mjeseci u Žrnovnici, a pritom je Nikola izvukao deblji kraj – Blažević i njegovo društvo su ga pretukli teleskopskim palicama.

Priča se da je i tad sa sobom imao nož, no nije ga stigao izvući. Policija nije bila obaviještena o tome što se događalo.

POZADINA UBOJSTVA U STOBREČU: Nesređeni računi dvojice mladića bili su vezani uz jednu konobaricu?




U noći nakon fešte, nešto nakon dva sata u noći, Nikola je s prijateljem i dvjema djevojkama otišao u kafić na teniskim terenima. Tamo je za šankom sjedio Blažević s nekolicinom prijatelja. Netko od njih čak je pokušao pomiriti mladiće, rekavši im da je najbolje da zaborave što se dogodilo. Međutim, Nikola nije bio sklon oprostu te se okrenuo s namjerom da izađe iz kafića. Prema izjavama nekolicine svjedoka, u tom je trenutku Blažević krenuo za njim, agresivno odgurujući djevojke kako bi se približio Nikoli koji je već izašao na terasu kafića.

Nikola je tada posegnuo za nožem i snažno ubo Blaževića u prsa pa pobjegao u smjeru Kamena.

“Nije mi jasno zašto taj momak bježi i krije se toliko dugo ako je sve to bilo ovako kako svjedoci kažu, pa to ide njemu u prilog. Ovakvim otezanjem i skrivanjem samo sebi pogoršava situaciju u kasnijem postupku”’, komentirao je bivši policajac za Slobodnu Dalmaciju.




Bjegunac dosad nije bio osuđivan, no kao maloljetniku mu je 2010. na Općinskom sudu u Splitu izrečena mjera pojačane skrbi i nadzora. Naime, s 15 godina zaradio je kaznenu prijavu zbog nanošenja teške tjelesne ozljede, nasilničkog ponašanja te iznude jer s još jednim mladićem iznuđivao novac od jednog dječaka. On je iz straha iz vlastite kuće ukrao otprilike devet tisuća kuna.

Prije nekoliko godina odselio se s obitelji u Strožanac, gdje se često kretao u društvu mladića s podebljim policijskim dosjeima. Neki od njih već su služili kazne zbog ubojstva nožem ili pak imaju optužnice zbog pokušaja ubojstva nožem.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.