Marko Lukunic/PIXSELL

NOVI DETALJI: Muškarac u Varaždinskim Toplicama preživio eksploziju pa se ubio

Autor: T. P.

Procurili su novi detalji istrage eksplozije u Varaždinskim Toplicama pri čemu se ispostavilo da je 53-godišnjak preživio izazvanu eksploziju pa se potom ubio.

Policijski službenici PU Varaždinske u suradnji s vještacima iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja Ivan Vučetić u utorak su obavili očevid na mjestu eksplozije plina u ulici Braće Radić u Varaždinskim Toplicama. Kako smo već izvijestili, eksploziju je izazvao 53-godišnji muškarac, ali su objavljeni i detalji koji do sad nisu bili poznati medijima i javnosti.

Izazivač eksplozije je po svemu sudeći odrezao fleksibilno plinsko crijevo koje spaja plinsku instalaciju i plinski štednjak, time izazvavši istjecanje plinske smjese. Potom je otvorenim plamenom izazvao katastrofalnu eksploziju. No, on je eksploziju preživio pa je tek nakon toga počinio samoubojstvo, javlja evaraždin.

Eksplozija je urušila lijevi dio stambene zgrade i oštetila ukupno šest stambenih objekata. Visina materijalne štete procjenjuje se na više stotina tisuća kuna. Osim muškarca koji je izazvao eksploziju poginula je i 85-godišnjakinja. Mjesto događaja je saniralo komunalno redarstvo Varaždinskih Toplica te je ponovno uspostavljen promet  ulicom Braće Radić.

O događaju policijski službenici podnose izvješće nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu.

Autor: T. P.

VEZANE VIJESTI