Sanjin Strukic/PIXSELL

NINA BADRIĆ OTKRILA JE LI PREGOVARALA SA SANADEROM: Pjevačica na suđenju za Fimi mediju

Autor: dnevno.hr / dnevnik.hr

Pjevačica je rekla kako je za deset nastupa dobila 10.000 eura te naknadno za još dva 5000 eura.

Danas je pjevačica Nina Badrić svjedočila u nastavku suđenja bivšem premijeru Ivi Sanaderu za Fimi mediju,javlja Dnevnik.hr. Tužiteljstvo tvrdi da je Nini Badrić za nastupe HDZ platio nezakonito izvučenim novcem iz Fimi medije.

I na prvom suđenju Fimi mediji 2013. godine Nina Badrić je svjedočila o okolnostima angažmana u predizbornoj kampanji HDZ-a, ponovno je pojasnila kako je dogovarala honorar. Pjevačica je rekla kako je za deset nastupa dobila 10.000 eura te naknadno za još dva 5000 eura.

”To je bilo davno ali za mene i mojih 20 i nešto kolega bio je to samo poslovni angažman. Nisam član stranke. Dogovorili smo tada 10 koncerata, a nas je bilo preko 20 glazbenika i osoba iz sportskog i kulturnog života. Za sve sam ispostavila fakture. Nakon tog dogovorila sam dva samostalna koncerta i ispostavila fakturu. HDZ nije nikad platio porez, ja sam sama platila. Sve sam dogovorila s Biancom Matković koja nas je zvala, a susret je bio u Vladi”, pojasnila je Badrić dodavši da ju je prvi put oko angažmana zvao Franjo Arapović.

Pjevačica je nadodala kako je s njim otišla na kavu i dogovoren je honorar od 10.000 eura. Osim toga, pokazala je kako sve ima sa sobom.

”Išla sam u Carinsku upravu i tamo sam nosila ugovore. Oni su nas uputili da šaljem fakturu na Hrvatski dragovoljac. To sam učinila po uputi nekog iz HDZ-a, ne sjećam se koga. Faktura je podmirena s tim da sam morala sama platiti PDV”, ustvrdila je Badrić koja je predala sutkinji sve fakture.

Pjevačica je na pitanje obrane je li pregovarala s Ivom Sanaderom oko angažmana, odgovorila: “Ne, častio nas je kavom. Popili smo kavu, to je bilo sve.”

Prvooptuženi Ivo Sanader danas se nije pojavio na suđenju, kao ni Bianca Matković koja se ispričala zdravstvenim problemima.




Autor:dnevno.hr / dnevnik.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.