Photo: Miranda Cikotic/PIXSELL

NI POLICAJCI GA NISU MOGLI SPRIJEČITI: Frontman poznatog splitskog benda napao bivšu suprugu u zatvoru

Autor: Dnevno.hr

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, zbog ozljeđivanja svoje bivše supruge, na sedam mjeseci zatvora osuđen je nepravomoćno na splitskom Općinskom sudu Milan Đuranović  zvani Mile, u Splitu poznatiji kao skladatelj i vođa splitskog rock benda “Ponoćni Express”, koji je bio popularan krajem osamdesetih godina.

Naime, prema presudi Đuranović je 19. prosinca 2014. godine, u vremenu od 11.30 do 11.45 sati, u Zatvoru u Splitu, bio u prostoriji za otvorene posjete sa svojom bivšom suprugom.

Dok je ona sjedila za stol, u jednom trenutku, dok je Milan Đuranović joj je rekao da će kad izađe iz zatvora ubiti pet osoba, među kojima će biti i ona. Nakon čega je naglo ustao i povikao “Kravo, ubit ću te!” te je bivšu suprugu dohvatio preko stola i povukao je za jaknu, zbog čega je ona udarila o stol.

U daljnjem napadu pokušao ga je spriječiti pravosudni policajac tako što mu je prišao s leđa i uhvatio ga oko vrata, ali se Đuranovićuspio otrgnuti i bivšu suprugu dva puta udariti šakom po glavi, nakon čega ga je policajac uspio svladati i izvesti iz prostorije, a bivša je supruga zadobila lakše ozljede.

“On mi je kazao kako se nadao izlasku iz zatvora, ali da mu je zatvor produžen i kako se pomirio sa svojim životom. Rekao je da kada izađe iz zatvora, da će riješiti pet ljudi, među kojima sam i ja, pa da će onda i sebi presuditi metkom u čelo. Kazala sam mu da neće ispred djece tako razgovarati, a on je rekao da hoće i da sam mu dužna dovoditi djecu jer da je tako odredio sud. Onda sam mu rekla da je to svoje pravo upravo izgubio, pa je on naglo ustao sa stolice i preko stola me uhvatio za jaknu. Tada sam se pokušala otrgnuti od njega, ali nisam uspjela jer me je Milan povukao prema sebi. Tada je reagirao pravosudni policajac koji se nalazio u prostoriji, kao i drugi zatvorenici koji su uhvatili Milana i vikali da me pusti, ali on nije htio”, kazala je žrtva tijekom sudskog postupka.

Đuranović u svojoj obrani je rekao kako je tog dana, dvadeset minuta prije posjeta, dobio uvjetni otpust iz zatvora te da je s bivšom suprugom imao dogovor da mu dovede kćerku kako bi joj rekao tu vijest, no da ona njegovu kćer nije namjerno dovela. Izjavio je kako ju je bio pitao zašto se ne drži  drži sudske odluke i ne dovodi mu djecu, a na što mu je ona kazala da se ona neće držati sudske presude, a nakon toga se više ničeg ne sjeća.

“Nadalje, optuženik je naveo da se, a vezano za druge stvari, sve može provjeriti kod javne pravobraniteljice za djecu, kao i kod socijalne službe, da ga je bivša supruga na sve načine provocirala, da mu je od 90 posjeta samo osam puta dovela djecu i da je djetetu na 12 mjeseci uzela telefon da se ne bi njemu mogao javiti, da je on doživio živčani slom od svega što mu je ta žena napravila od života. Kazao je da se sjeća kako mu je bivša supruga kazala da neće poštovati sudske odluke, a sljedeće čega se sjeća jest pravosudni policajac kada je on bio na prijavnici svezan na podu”, navodi se njegova obrana u obrazloženju presude.




Sudac mu je dao sedmomjesečnu kaznu iako je utvrđeno da je bio smanjeno neubrojiv, zbog olakotnih okolnost. Naime, od 2009. godine sto pojavljuje kao počinitelj raznih kaznenih djela te da je već osuđivan zbog iznude, utaje, teške krađe, krivotvorenja službene isprave, prijevare, ovjerovljavanja neistinitog sadržaja, piše Slobodna Dalmacija.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.