Grgo Jelavic/PIXSELL

Nevjerojatno gnjusan zločin: Mladići mu zapalili kuću, ubili majku i slavili nakon zločina

Autor: dnevno.hr

Zrinko Zelić i Leonel Vlahušić, dvojica nezaposlenih mladića iz Nove Mokošice imali su isti odgovor na optužnicu dubrovačkog Županijskog državnog odvjetništva – ne osjećaju se krivim za zločin za koji su optuženi. Zločin koji je doista stravičan.

Mladići su optuženi da su 22. veljače 2017. godine podmetnuli požar u Vili Sunčanica, u kojem je preminula stanarka Ivila Kalauz te je nastala ogromna materijalna šteta.

Starica nije preminula odmah, nego je zadobila opekline trećeg stupnja na 80 posto površine tijela i preminula nakon šest dana u KBC-u Split.

Prvi dan sudske rasprave kao svjedok se pojavio Paul Kalauz Wreg, koji je bio vrlo razočaran izjavama optuženih, jer ih je donedavno smatrao prijateljima, a zapalili su mu kuću i ubili majku.

U svjedočenju je tvrdio kako ih je dugo poznavao te ih je darivao i pomagao im u više situacija.

Zeliću je kupio motor kako bi mu dao poticaj da položi vozački ispit i lakše se zaposli, ali ga je uzeo natrag nakon sugestija njegove majke i sestre. Također je u svjedočenju opisao sve što se događalo u noći kobnog požara.

Drugi svjedok, Aldin Kolašinac, opisao je kako je zajedno s okrivljenicima te svjedocima Zdravkom Galićem i Denisom Spahićem te noći upao kroz razbijena vrata vile s namjerom da “prebiju Paula”, ali je ustvrdio kako je on trebao “samo čuvati stražu” ostalima.




Galić je također izjavio kako su se “Zrinko i Leon htjeli obračunati s Paulom jer ih je prijavio policiji za krađu”. Opovrgnuo je svoj ulazak u knjižnicu vile, ali je priznao kako je vidio da okrivljeni pale upaljačima madrace. Izjavio je kako ih je upozorio da možda ima djece u kući.

Priznao je kako su četvorica na Stradunu pjevali “Gori gora, gori borovina” te da je promatrao intervenciju vatrogasaca na povratku.

Dodao je i kako je na Facebooku dobio poruku od Leonela, na kojoj je bila poveznica na vijest o požaru, uz koju je Leonel napisao: “Vidi ovo, ha-ha”, prenosi Slobodna Dalmacija.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.