Dusko Jaramaz/PIXSELL

NEMORALNA SUTKINJA, uz obećanje novčane naknade čak 36 puta presudila u korist poduzetnice iz Benkovca!

Autor: Dnevno.hr

"Deal" između poduzetnice i sutkinje trajao je od veljače do studenog ove godine.

Uhićena sutkinja Općinskog suda u Zadru koja je radila u ispostavi u Benkovcu, sumnjiči se da je u najmanje 36 predmeta za obećanu novčanu nagradu poduzimala sve radnje potrebne za rješavanje statusa nekretnina sukladno interesima stranaka koje bi angažirale agenciju za nekretnine optužene poduzetnice. “Deal” između poduzetnice i sutkinje trajao je od veljače do studenog ove godine. Tako stoji u priopćenju kojeg je jutros objavio USKOK na svojim stranicama, a koji dvije osobe tereti za počinjenje kaznenih djela primanja i davanja mita, zlouporabe položaja i ovlasti te poticanja na zlouporabu položaja i ovlasti.

“I. okr., nakon što joj je II. okr. predala dokumentaciju stranke kojom raspolaže, kao i dokumentaciju potrebnu za pokretanje sudskog postupka koju je II. okr. pribavljala po uputi I. okr., sačinjavala tužbe i prijedloge za pokretanje pojedinačnog ispravnog postupka po kojima je kasnije kao uredujući sudac donosila odluke. Potom je I. okr. osiguravala da predmeti na temelju tako predane dokumentacije njoj budu dodijeljeni u rad te je u istima, posredstvom II. okr., davala usmene i pisane upute za stranke i svjedoke kako će svjedočiti i što će ih pitati. Zatim je, sukladno dogovoru, zakazivala rasprave i donosila odluke za što je od II. okr. preuzela najmanje 25.300,00 kuna i 150 eura”, navodi USKOK koji je sucu istrage Županijskog suda u Splitu predložio određivanje istražnog zatvora protiv okrivljenica.

Podsjetimo, USKOK je jučer uhitio sutkinja zbog sumnje u primanje mita te zloupotrebu položaja i ovlasti. Uz sutkinju uhićena je još jedna osoba, poduzetnica koja je vodila agenciju za nekretnine iz Benkovca. Državno odvjetništvo već je prije od Državnog sudbenog vijeća zatražilo da se sutkinji ukine imunitet, a nakon što su pribavili odobrenje, krenuli su u akciju.

Autor: Dnevno.hr