Davor Puklavec/PIXSELL

MONSTRUMI IZ ROVINJA: I supruga zlostavljala Slavonku, ošišala je, zalila solnom kiselinom, gasila joj opuške na tijelu…

Autor: Dnevno.hr

Vjeranova žena je osumnjičena da je Slavonki prijetila, da ju je više puta ozlijedila, da joj je po leđima prolila solnu kiselinu, da ju je ubadala oštricom i da joj je gasila opuške po tijelu.

Tridesetjednogodišnji Vjeran Šalov  iz Poreča osumnjičen je da je Slavonku (43) držao kao ropkinju. Na teret mu se stavlja da ju je psihički i fizički zlostavljao te teško ozlijedio.

Policija je istragu sad proširila i na njegovu suprugu. Policija ju sumnjiči za trgovinu ljudima, protupravno oduzimanje slobode, poticanje na nanošenje teške ozlijede.

Osumnjičeni su da su ženi koja je kod njih radila kao sezonska radnica ograničili kretanje, da su joj nadzirali mobitel i laptop. Vjeranova žena je osumnjičena da je Slavonki prijetila, da ju je više puta ozlijedila, da joj je po leđima prolila solnu kiselinu, da ju je ubadala oštricom i da joj je gasila opuške po tijelu. Navodno je više puta tražila supruga da tuče radnicu te joj je jednom odrezala kosu, a drugi put ju je natjerala da to sama učini, navodi DORH:

Općinsko državno odvjetništvo u Puli-Pola donijelo je rješenje o proširenju istrage protiv hrvatske državljanke (1985.) zbog osnovane sumnje na počinjenje kaznenog djela trgovanja ljudima iz čl. 106. st. 1. Kaznenog zakona u stjecaju s kaznenim djelom protupravnog oduzimanja slobode iz čl. 136. st. 2. i 3. KZ-a i poticanjem na kazneno djelo teške tjelesne ozljede iz čl. 118. st. 1. u svezi sa čl. 37. KZ-a. (24. 8. 2016.)

Postoji osnovana sumnja da je 31-godišnjakinja od rujna 2015. godine do 17. srpnja 2016. u Poreču; zajedno sa prvoosumnjičenim suprugom; u nakani da hrvatskoj državljanki (1973.) protupravno ograniče slobodu kretanja i da bez naknade za njih obavlja poslove u kuhinji i kateringu radi otplate neodređenog duga, te da potakne prvoosumnjičenika da je teško tjelesno ozlijedi; psihički i fizički ju zlostavljala (držala pod nadzorom njen mobilni telefon i prijenosno računalo, učestalo govorila kako nema kamo otići i prijetila joj). Osnovano se sumnja da joj je u više navrata nanijela ozljede (prolila joj je solnu kiselinu po leđima, gasila joj opuške cigareta na tijelu, oštricom noža ubadala po tijelu) te da joj je u jednom navratu ošišala kosu, a drugi puta je natjerala da se sama ispred nje ošiša. Postoji osnovana sumnja da je u više navrata zatražila od prvoosumnjičenika da ju istuče i teško tjelesno ozlijedi, što je ovaj i učinio, uslijed čega je oštećenica zadobila teške tjelesne ozljede. Kako bi prikrili vidljive masnice po tijelu oštećenice, osnovano se sumnja da ju je, zajedno sa prvoosumnjičenikom, u dva navrata tijekom veljače i ožujka 2016. godine zatvorila najprije u ostavi stana (pet do šest dana) gdje je spavala na podu i drugi put u spavaću sobi u stanu (na dva dana) kada su je samo povremeno puštali na toalet.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.