Davor Javorovic/PIXSELL
Davor Javorovic/PIXSELL

MJEŠTANI U ŠOKU: Turski terorist uhićen kod Omiša!

Autor: M.M:

Catulay, koji inače živi u Njemačkoj u Kostanje je došao na odmor u subotu popodne, a naša policija ga je uhitila nakon nepuna tri dana odmora koje je proveo sa suprugom i troje djece,

Prava antiteroristička akcija odvijala se u Kostanjama kraj Omiša gdje je skupina specijalaca uhitila međunarodnog terorista, 52-godišnji Murata Catulaya kojeg Turska traži zbog niza terorističkih akcija počinjenih na njenom tlu.

Catulay, koji inače živi u Njemačkoj u Kostanje je došao na odmor u subotu popodne, a naša policija ga je uhitila nakon nepuna tri dana odmora koje je proveo sa suprugom i troje djece, doznaje ekskluzivno Slobodna Dalmacija. 

Uznemirenim mještanima ništa nije bilo jasno te su, tek kada je policija nagrnula u kuću njihovog mještana, shvatili da je u Kostanjama “pala” neka krupna riba.

Turčin je, inače, iznajmio kuću s bazenom čovjeka koji je u mirovini i trenutno živi u Omišu.

“Došao je u nekom mercedesu terencu, nalik na ona pogrebna vozila. Nije puno hodao po mjestu, osim što je odlazio kupiti hranu u trgovinu Studenac. S njim je dva puta bila i i žena”, kazala je  jedna mještanka za Slobodnu Dalmaciju.

“Kad ste nam rekli da je terorist, pa da, ima logike da se skrije baš kod nas. Ovdje smo u brdu, daleko od svih, a opet blizu mu je autocesta, blizu mu je granica. Ali meni se čini da su ga naši pratili i da su do subote znali da je u pitanju baš on i da je baš tu. Jer u selu sam vidio dva omiška policajca u civilu prije uhićenja tog Turčina. A i sad kada sam doznao da je u pitanju opasni terorist, povezao sam sve”, ispričao je još jedan mještanin.

Catulay je uhićen i odveden u splitski zatvor, no njegova je obitelj ostala na odmoru.

Na pitanje novinara  gdje je gospodin Murat, njegova supruga odgovorila kako je jučer otišao za Split te da ne zna kada će se vratiti.

Iz neslužbenih izvora Slobodna Dalmacija je doznala kako uhićeni Catulay nije imao nikakve namjere počiniti bilo kakav teroristički čin u našoj zemlji.

Nakon što ga je ispitao, sudac istrage odredio mu je jamčevinu od 50.000 eura na što se žalilo Državno odvjetništvo. Nakon što bude izručen Turskoj, tamo mu prijeti kazna doživotnog zatvora.

 

 

 

Autor: M.M:

ZADNJE VIJESTI