Dusko Jaramaz/PIXSELL

KRITIČNO POŽARIŠTE I DALJE AKTIVNO: Gori kod Vodica i Šibenika, na terenu je i vojska!

Autor: dnevno.hr

Zasad nema opasnosti da će se požar proširiti i ozbiljno zaprijetiti kućama

I dalje je aktivan požar između Zatona i Rasline u vodičkom zaleđu. Na požarištu je i dalje 85 vatrogasaca s 32 vozila te 72 pripadnika vojske. Vatru su noćas uspjeli zaustaviti nadomak kuća. od jutra im pomažu i zračne snage – 3 kanadera i 2 Airtractora, javlja HRT.

Dva Airtraktora upućena su jutros i na Svilaju gdje požar gori od subote. Jučer su zračne snage tamo prekinule gašenje zbog zadimljavanja i slabe vidljivosti. Gasiteljima i tamo pomaže vojska – 50 pripadnika HV-a poslano je na Svilaju iz Zatona. Jučer je gorjelo je i u Rogoznici i kod  Šestanovca, ali je ondje požar od sinoć pod nadzorom gasitelja.

Podsjetimo, potpredsjednik Vlade i ministar obrane Damir Krstičević došao je u srijedu na požarište u Šibensko-kninskoj županiji te je tijekom večeri, zajedno sa Županijskim vatrogasnim zapovjednikom Šibensko-kninske županije Darkom Dukićem, obilazio požarišta Raslina-Zaton, priopćeno je iz tog ministarstva.

Riječ je o trenutno najkritičnijem požarištu na kojem je požar zaprijetio i kućama te je sukladno odluci ministra Krstičevića, a temeljem zahtjeva Vatrogasnog zapovjednika Dukića na teren upućeno i 72 pripadnika Protupožarnih namjenski organiziranih snaga Hrvatske kopnene vojske.

Na požaru je tijekom dana bilo angažirano i tri Canadaira CL-415 i tri Airtractora AT-802.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.