Ivo Cagalj/PIXSELL

Karlovčanka policiji prijavila muža nasilnika, a onda istukla dvojicu policajaca koji su je došli izbaviti

Autor: Dnevno.hr

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu protiv nje je ovih dana podiglo optužnicu zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti

U moru zločina s kojima se svakodnevno suočavaju, jedan poziv u pomoć zbog obiteljskog nasilja tog 24. svibnja nešto poslije 17 sati trebao je značiti (nažalost) rutinski izlazak na teren za dvojicu mladih karlovačkih policajaca. No, nije bio uopće.

U stanu u središtu Karlovca navodna žrtva obiteljskog nasilja bila je rastrojena i pijana 47-godišnjakinja. Nije bila zadovoljna kako su pristupili poslu, odnosno činjenicom da će prvo saslušati njenog supruga, pa ih je napala i istukla obojicu u svojem stanu, a tukla ih je i na Odjelu psihijatrije Opće bolnice Karlovac, kamo su je odveli na smirivanje.Nakon toga, policajci su se javili na Hitni prijem, kako bi sanirali ozljede koje su zadobili u borbi sa gospođom.

Dobila optužnicu

Općinsko državno odvjetništvo u Karlovcu protiv nje je ovih dana podiglo optužnicu zbog sprječavanja službene osobe u obavljanju dužnosti, odnosno napada na njih, navodeći kako su one pritom ozlijeđene. Ona je prvo jednog policajca udarila šakom u glavu, a onda ga je nogom izudarala po potkoljenicama, a onda na isti način, nogama po potkoljenicama tukla je i drugog, potom ga je “dokrajčila” rukama po trbuhu. Sat kasnije drama se nastavila na Psihijatriji, gdje ih je opet napala obojicu. Kako su joj tada ruke bile vezane, pokušala ih je riješiti nogama.
Nakon svega, prvi policajac zadobio je kontuzije brade i potkoljenice desne noge, a drugi natučenja desne potkoljenice te ozljede trbuha.

Tijekom istrage okrivljenica je potpuno porekla događaj, navodeći da je kobnoga dana ona bila ta koja je pozvala policiju u svoj stan, tvrdeći da su se policajci, umjesto da je zaštite od nasilnog supruga, okomili na nju i grubo se ponašali. Osim toga, kaže, stavili su joj lisice, pa nije nikako mogla udarati u bradu, ali dozvoljava da je nekoga od njih udarila u nogu – u samoobrani.

– Nisam bila pod utjecajem alkohola, policajci su bili izrazito grubi, omalovažavali su me i vrijeđali, samo sam se branila od njihove brutalnosti – navodi žena.

Nasrnula na policajce




Istraumatizirani policajci prisjećaju se da im je kritičnoga dana vrata stana otvorila uplakana gospođa, pokazivala je ogrebotine na trbuhu i vikala na supruga koji je bio u sobi, a onda je ušla u sobu i pokušala ga je udariti preko jedng od policajaca, koji je to uspio spriječiti. Bio je to trenutak kada se okomila i na njih.

– Nakon što je jednog policajca udarila šakom u bradu drugi ju je uhvatio za nadlaktice, svinuo joj ruke na leđima usmjeravajući je prema krevetu i govoreći joj da se smiri, a okrivljenica ga je počela grepsti po trbuhu i udarati ga nogama. Cijelo vrijeme je vikala i vrijeđala policijske službenike, pa kako je nikako nisu uspjeli smiriti, a osjetio se i zadah alkohola, izveli su je iz stana te odveli na Odjel psihijatrije OB Karlovac – navodi se u optužnici.

Prijetila i liječnicima




U bolnici ju je zaprimila dežurna liječnica, čiji iskaz su također uzeli istražitelji. Ona je rekla da je žena bila nesuradljiva te da je prijetila da će tužiti policajce, liječnike i bolnicu, potvrđujući njezine nasrtaje na policajce koji su je doveli, ali i na bolničko osoblje.

Suprug okrivljene potvrđuje manju obiteljsku svađu, njezin poziv policiji te dolazak dvojice policajaca, no podvlači kako mu se njezin zamah prema policajčevoj bradi nije činio kao udarac, a nije vidio ni kako ih je udarala nogama.

– Siguran sam da moja supruga nije imala namjeru ometati policajce u vršenju službenih radnji, već je to sve bila njezina tipična reakcija u samoobrani – kazao je suprug piše Kaportal. 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.