Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

(FOTO) DETALJI UBOJSTVA NA LIČKOM RANČU: ’27-godišnja sestrična ušla je u spavaću sobu maloljetnice s namjerom da je usmrti’

Autor: Hina

Uhićenica je predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke, a kaznena prijava biti će podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Policijski službenici Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje za ubojstvo 14-godišnjakinje u utorak na Velebitu, te se osumnjičenicom za kazneno djelo teškog ubojstva smatra 27-godišnjakinja iz Zatona Obrovačkog, izvijestila je u srijedu kasno na večer Ličko senjska Policijska uprava.

Uhićenica je predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave karlovačke, a kaznena prijava biti će podnijeta nadležnom državnom odvjetništvu.

Ivana Čude ispitana je u Županijskom državnom odvjetništvu u Karlovcu, priopćio je karlovački ŽDO. Nakon ispitivanja, na kojem se branila šutnjom, određen joj je pritvor od 30 dana.

“Postoji osnovana sumnja da je osumnjičenica (1989.) 20. lipnja 2017. oko 7 sati, u obiteljskoj kući u mjestu Mala Mila (općina Lovinac), s ciljem da usmrti maloljetnicu (2003.), ušla u njenu spavaću sobu u potkrovlju kuće, te joj ondje, točno neutvrđenim oštrim predmetom, zadala dvije ubodne rane u prsni koš i nanijela teške tjelesne ozljede od kojih je maloljetna oštećenica preminula”, priopćilo je ŽDO Karlovac.

Tijelo preminule 14-godišnjakinje nalazi se na Zavodu za sudsku medicinu u Zagrebu, gdje će se utvrditi točan uzrok smrti.


Podsjetimo, mediji su u srijedu pisali kako se glavna osumnjičena u slučaju ubojstva smatra sestrična ubijene. Rođaci nesretne 14-godišnjakinje ispričali su medicinskom osoblju i policiji – da je nesretna djevojčica pala s kreveta na nož – no u tu verziju priče nije povjerovao nitko, dapače, policija je ubrzo slučaj počela istraživati kao ubojstvo.

U srijedu u poslijepodnevnim satima u prostorijama policije u Gospiću sjedilo je osmero osoba, najbližih Sarinih rođaka, a barem jedna među njima, sada se i službeno sumnja na Ivanu, 27-godišnju sestričnu ubijene.




Osim ujaka Bogdana Čudea i njegovih trojice braće, koji zajednički gospodare OPG-om tj. rančem Mala Mila, na obavijesnom su razgovoru bile i Sarina baka i jedna ujna te Bogdanove dvije kćeri, Dijana i Ivana.

Starija Ivana, koju terete za ubojstvo, prekinula je studij veterine u Zagrebu i vratila se kući te je imala psihičkih smetnji.

Jutarnji list navodi kako netom nakon teškog ranjavanja Sare, Ivana nestala s imanja te se u rodnom Zatonu Obrovačkom pojavila 24 sata poslije, čime je odmah privukla sumnju na sebe.




Tragedija se dogodila na predjelu Velebita koji nije stalno nastanjen. Cijelog je dana bio blokiran pristup ranču dok je policija provodila očevid. Stanovnici obližnjih sela su u šoku, kao i susjedi rodbine ubijene djevojčice, koji inače žive u Zatonu Obrovačkom.

(FOTO) UBOJSTVO NA LIČKOM RANČU! Policija na ispitivanje dovela osmero njezinih rođaka, netko od njih je ubio 14-godišnjakinju?                                  

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.