Marko Lukunic/PIXSELL

Dvoje poginulih u eksploziji plina u Varaždinskim Toplicama!

Autor: T. P.

Policijski službenici s vještacima iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja "Ivan Vučetić" nastavljaju s očevidom u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog kaznenog djela.

Teškim ozljedama od posljedica velike eksplozije u varaždinu danas je podlegla i 78-godišnja žena. Četiri osobe su ozlijeđene.

Poginuli 53-godišnji muškarac ranije je bio javio policiji da je u stanu u Ulici braće Radić pustio plin. Njegovu dojavu varaždinska je policija zaprimila u 16.43. Na mjesto događaja došle su i službe za distribuciju plina i struje te vatrogasci, policija je osigurala i zatvorila Ulicu braće Radić i Ludbrešku ulicu te je, zbog pojačanog mirisa plina, zatvoren ventil na vanjskom dijelu zgrade.

U trenutku zatvaranja plina, oko 17.20 sati, čula se eksplozija u djelu stambene zgrade, a uslijed detonacije ozlijeđen je i 29-godišnji policijski službenik. Utvrđuju se sve okolnosti događaja. Informacija je da se radi o eksploziji plina i djelatnici Termoplina su osigurali da se ne dogodi požar ili slično, rekao je zamjenik glasnogovornice Policijske uprave varaždinske Matko Murić, prenosi HRT.

Kuća je razrušena, a okolni objekti su oštećeni. Bez krova nad glavom ostale su dvije obitelji. Iz grada obećaju da će im pomoći te osigurati smještaj, odjeću i potrepštine. Cijeli je grad jutros bez plina, a oko podneva će biti uspostavljena normalna opskrba.

Ulica braće Radić u Varaždinskim Toplicama i dalje je zatvorena za sav promet, a policijski službenici s vještacima iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” nastavljaju s očevidom kako bi utvrdili okolnosti tog kaznenog djela.

Prema izvješću PU Varaždinske, eksploziju plina koja se dogodila u ponedjeljak u Varaždinskim Toplicama izazvao je 53-godišnji samoubojica koji je i jedini poginuli u ovom tragičnom događaju.

Policijski je operativni centar u ponedjeljak oko 16.43 sati zaprimio dojavu muške osobe starosti 53 godine, da je u stanu na adresi ulice Braće Radić u Varaždinskim Toplicama pustio plin. Na mjesto događaja odmah su upućeni policijski službenici te su obaviještene službe za distribuciju plina i struje i vatrogasci. Policijski službenici su osigurali i zatvorili ulicu Braće Radić i Ludbrešku ulicu te su zbog pojačanog mirisa plina zatvorili ventil na vanjskom dijelu zgrade, javlja evaraždin.

>>> EKSPLOZIJA U VARAŽDINSKIM TOPLICAMA: Muškarac se zatvorio u stan i detonirao plin

U trenutku zatvaranja, oko 17.20 sati došlo je do eksplozije u lijevom dijelu stambene zgrade. Uslijed detonacije ozljede je zadobio jedan 29-godišnji policijski službenik. Na mjesto događaja izašli su vatrogasci Javne vatrogasne postrojbe Varaždin i dobrovoljnog vatrogasnog društva Varaždinske Toplice, koji su iz ruševina izvadili dvije žene starosti  78 i 85 godina i jednog muškarca starosti 64 godine. Isti su zadobili ozljede te su po djelatnicima Zavoda za hitnu medicinu Varaždinske županije prevezeni u varaždinsku Opću bolnicu gdje im je pružena medicinska pomoć. Pripregledu kuće pronađeno je mrtvo tijelo muškarca. Identitet nije utvrđen, ali se sumnja da je riječ o dojavitelju starosti 53 godine.

Ulica Braće Radić u Varaždinskim Toplicama zatvorena je za sav promet. Policijski službenici s vještacima iz Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” nastavljaju s očevidom u cilju utvrđivanja svih okolnosti ovog kaznenog djela.

Autor: T. P.