Marko Lukunic/PIXSELL

EKSPLOZIJA U VARAŽDINSKIM TOPLICAMA: Muškarac se zatvorio u stan i detonirao plin

Autor: dnevno.hr

Ulica zatvorena je za promet i građane, a mjesto događaja je osigurano.

Snažna eksplozija u jednom od stanova kuće na adresi Ulice braće Radića 7, u Varaždinskim Toplicama, uzrokovala je urušenje te iste kuće, izvještava PU varaždinska.

U eksploziji je poginuo muškarac koji se navodno zabarikadirao u stan te kasnije izazvao eksploziju plina. Stradale su još četiri osobe, među kojima je i policajac. Među lakše ozlijeđenima je susjeda iz kuće preko puta koja se u trenutku eksplozije slučajno našla na prozoru. Prema neslužbenim informacijama, muškarac koji je bio u stanu prijetio je da će dići kuću u zrak. Riječ je o kući koja je podijeljena na dva stana, jedan na katu te onaj u prizemlju u kojem se eksplozija dogodila i u koji je spomenuti muškarac tek nedavno uselio. Zbog tog detalja susjedi ne znaju mnogo o njemu.

U kući je bilo prijavljeno šest stanara, a vatrogasci tvrde da će se grad pobrinuti gdje će noćas spavati.

Marko Lukunic/PIXSELL
Marko Lukunic/PIXSELL

“Gledala sam televiziju kad je nekaj strašno grunulo! Popucala su mi stakla na prozoru u kuhinji. Ne znam kaj se desilo, nitko mi ništa neće govoriti. Ulica nam je zatvorena, u strašnom sam šoku i sva se tresem”, rekla je susjeda nastradalih koja je čula eksploziju za Večernji list.

Navedena ulica zatvorena je za promet i građane, a mjesto događaja je osigurano.

Policija istražuje je li eksplozija izazvana namjerno, na što sumnjaju susjedi.

Autor: dnevno.hr