Ivo Cagalj/PIXSELL

Dva radnika bore se za život nakon eksplozije u splitskom silosu

Autor: T. P.

Provodi se daljnja istraga

Dva radnika, 27-godišnjak i 44-godišnjak, koji su u petak u eksploziji silosa u Sjevernoj luci u splitskom Vranjicu zadobili teške i životno opasne opekotine smješteni su na Jedinicu intezivnog liječenja KBC Split i bore se za život. Rukovođenje očevidom preuzelo je Državno odvjetništvo.

>>> (VIDEO) Poznat uzrok eksplozije u Splitu, dvojica radnika zadobila teže opekline cijeloga tijela

Podsjetimo, radnici su nastradali u petak oko podneva kada je eksplodirao silos u Sjevernoj luci, a osim njih još su tri radnika zadobila lakše tjelesne ozljede od kojih je jedan otpušten iz bolnice na kućnu njegu.

Djelatnici Centra za forenzična ispitivanja, istraživanja i vještačenja “Ivan Vučetić” iz Zagreba u silosu će danas provesti istragu.

Zapovjednik DVD-a Vranjic rekao je da je do eksplozije možda došlo pri izvođenju popravaka i zavarivanja zbog čega je iskra mogla zapaliti plinove ili pare, no je li doista tako pokazat će očevid.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.