DRAMA U KRIŽEVCIMA: Bomba, meci, puške pronađeni kod muškarca koji se bavio ilegalnom izradom oružja

Autor: Iva Međugorac

Osumnjičeni je priveden te je postupak protiv njega u tijeku.

Policijski službenici Policijske postaje Križevci dovršili su kriminalističko istraživanje nad 42-godišnjakom s toga područja, javljaju lokalni mediji dodajući da se sumnja kako su počinjena kaznena djela nedozvoljenog posjedovanja, ali i izrade te nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari. Sumnja se da je dotični nedozvoljeno posjedovao i u kući držao 681 komad raznog streljiva, a pronađeno je i tijelo ručne bombe, sporogoreće štapine i dva troliska metaka od 200 grama te detonatorski kasisli i dvije lovačke puške ručne izrade.
Uz dozvolu muškarac posjeduje i pištolj sa streljivom kojega nije čuvao na zakonom propisani način, a uz to pronađeno je i 4594 grama rezanog duhana, bez trošarina i markica.
Protiv osumnjičenika će biti podnesena kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu, a optužbi prijedlog nadležnom prekršanoj sudu uz obavijest carinskom uredu.

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.