Jaja iste tvrtke na koja se požalio kupac Kauflandu 8. listopada. Rok valjanosti im je do 28. listopada

DOZNALO SE: Saznajte sve podatke o zaraženim jajima iz Kauflanda!

Autor: Dnevno.hr

Prema Ispitnom izvještaju, koje je Ministarstvo zdravlja zatražilo od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, potvrđeno je da je riječ o jajima koja su se prodavala u Kauflandu.

Jutarnji list u posjedu je službenih dokumenata i rezultata istrage svih uzoraka uzetih u obiteljskoj kući Vidovićevih gdje je točno prije osam dana pronađeno beživotno tijelo petogodišnjeg Mirka u kojoj je živio sa svojim roditeljima i dvije sestre. Također u posjedu su i rezultata analize uzorkovanih jaja iz trgovačkog centra Kaufland u Samoboru.

Medij navodi kako je iz hladnjaka obitelji Vidović u kojem je bilo pakiranje od 30 jaja, pronađeno njih 22. Svako jaje je testirano na salmonelu, a kontaminiranost je dokazana u dva, što znači da je ostatak jaja bio zdravstveno ispravan za konzumiranje.

Pakiranje dostavljeno na analizu je imalo izraženu deklaraciju na kojoj je pisalo kako je zemlja porijekla Poljska, na tržište je stavila Mesna industrija braća Pivac te da su jaja iz kaveznog (bakterijskog) uzorka.

Prema Ispitnom izvještaju, koje je Ministarstvo zdravlja zatražilo od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, potvrđeno je da je riječ o jajima koja su se prodavala u Kauflandu, proizvođač je iz Poljske, a na tržište je stavila Mesna industrija braća Pivac.

Iz samoborskog Kauflanda analizirano je ukupno pet jaja iz pet pakiranja. Riječ je o proizvodu: 30 svježih jaja u kartonu, rok trajanja 28. listopada 2016. godine. Iz svakog kartona izuzeto je jedno jaje, a rezultat analize na tom uzorku pokazao je: nije izolirana salmonela.

Na upit Jutarnjeg lista je li pet jaja (testiranih iz Kauflanda) dovoljan uzorak za donošenje zaključka, s obzirom na činjenicu da su kod obitelji Vidović iz jednog pakiranja od 22 jaja dva bila neispravna, epidemiolozi iz Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo kazali su kako je vjerojatno veći broj jaja trebao biti analiziran. Dodaju i kako je nezahvalno tvrditi bilo što i da su analizirana jaja iz trgovačkog lanca pokazala ispravnost.

Napomenimo i kako smo pisali da je Kauflandu 8. listopada upućena dojava kupca o pokvarenim jajima, a prema ovom izvještaju možemo ustvrditi kako se radi o jajima istog ovog proizvođača čijim su se jajima zarazili u obitelji Vidović. Priču pročitajte ovdje.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.