Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

DETALJI KRVOPROLIĆA U BELAVIĆIMA: Dužnik ubio kamatare ‘s kojima nije trebalo imati posla’?

Autor: T. P.

Policija i Županijsko državno odvjetništvo istražuju što je točno uzrokovalo tako tragičan ishod među trima obrtnicima dugoreškoga kraja.

U mjestu  Belavići u sastavu Duge Rese u petak nešto prije 14 sati dogodila se pucnjava u kojoj su smrtno stradala tri muškarca.

Pucnjevi su odjeknuli u dvorištu obiteljske kuće, a policija je s dugim cijevima potpuno je blokirala mjesto. mehaničar Marinko Fudurić(39), koji ima radionicu kod stanice za tehnički pregled iz puške M-48 ubio je umirovljenog policajca Zdravka Kasunića(47) te dugoreškog ugostitelja Tomu Luketića (56).

“Mrtva tijela trojice muškaraca pronađena su u petak tijekom poslijepodneva u garaži u sklopu obiteljske kuće u mjestu Belavići. Na mjestu događaja u suradnji sa Županijskim državnim odvjetništvom u Karlovcu proveden je očevid te je utvrđeno da je 39-godišnjak, iz za sada neutvrđenog razloga, pucanjem iz vatrenog oružja usmrtio dvojicu muškaraca starih 47 i 56 godina, a potom istim oružjem sebi oduzeo život”, riječi su kojima je policija redovitim priopćenjem opisala slučaj.

Nagađa se da bi motiv zbog kojeg je Fudurić počinio stravično krvoproliće mogao biti dug koji je dvojac došao naplatiti.

Sugrađani za ubijene govore da su bili poznati obrtnici, ali i da su u gradu na Mrežnici bili na glasu kao kamatari s kojima nije trebalo imati posla, javlja Večernji list.

Dugorešćani koji poznaju Fudurića, a koji su željeli ostati anonimni, za Večernji su dodali:

“Tko zna koliko je dugovao, to ne zna niti njegova obitelj, ali je istina da je još nekima bio dužan. Koliko znamo, dugove je vraćao kako je mogao. Nažalost, bio je dužan i Kasuniću za kojeg, kao i za Luketića, svi u Dugoj Resi znaju da su kamatarili. I Marinko je znao kakvi su, valjda nije imao drugog izbora.  On je bio dobar čovjek, radišan, miran, nije bio sklon nasilju, niti nekim porocima. Imao je dobru obitelj, žena, tri curice koje su predrage i on se nikada njih ne bi ‘odrekao’ da nije bilo velike sile. Tko zna, možda su prijetili njegovoj obitelji kada se odlučio ubiti ih.”




>>> PUCNJAVA KOD DUGE RESE: Automehaničar ubio vlasnika pizzerije i bivšeg specijalca pa počinio samoubojstvo!

Zdravko Kasunić, umirovljeni policijski specijalac koji je nakon rata radio u Policijskoj postaji u Dugoj Resi i kao krim inspektor s posudbama novca počeo je navodno još dok je radio u policiji.

Kasunić i Luketić ranije su bili prijavljivani zbog prijetnji i iznuda, ali nikada nije podnesena optužnica jer navodi iz njih nisu dokazani.




Policija i Županijsko državno odvjetništvo istražuju što je točno uzrokovalo tako tragičan ishod među trima obrtnicima dugoreškoga kraja.

Autor:T. P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.