Sanjin Strukic/24sata

Automehaničar oglasio ‘brz i kvalitetan popravak’ pa prodao 8 tuđih auta da vrati dugove

Autor: Dnevno.hr

Sve se događalo na omiškom području u razdoblju od 2014. do 2016. godine

Poslovna suradnja 56-godišnjeg trgovca rabljenim vozilima i 48-godišnjeg mehaničara završila je štetom od 540 tisuća kuna koliko je pretrpio trgovac, piše Slobodna Dalmacija.

Sve se događalo na omiškom području u razdoblju od 2014. do 2016. godine dok policijski službenici Službe organiziranog kriminaliteta PU splitsko-dalmatinske nisu dovršili kriminalističko istraživanje nad 48-godišnjakom. Utvrđena je sumnja da je počinio kazneno djelo „utaje” na štetu 56-godišnjaka tako što je od 2014. do 2016. godine od njega zaprimio 13 osobnih vozila ukupne vrijednosti 540.000 kuna. Vozila je, a riječ je o audijima, BMW-ima, peugeotima, toyotama, primao rekavši trgovcu da će ih vrlo brzo i kvalitetno popraviti, što je i učinio.

Samo što popravljena vozila po dogovoru nije vraćao trgovcu nego je pet vozila zadržao za sebe, a drugih osam prodao.

Zapravo, ta vozila je mehaničar dao trećim osobama na ime svojih prijašnjih dugova koje je imao prema njima pritom lažno prikazujući sebe kao vlasnika vozila. Tijekom kriminalističkog istraživanja pronađeno je ukupno sedam vozila (pet kod prevaranta i dva kod nesretnih kupaca), koja su vraćena vlasniku, dok se kriminalističko istraživanje nastavlja u cilju pronalaska ostalih šest vozila, piše Slobodna Dalmacija.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.