Sakrij oglas
 Veličina slova PROCVALI BIZNIS

Osijek: otkriven laboratorij za proizvodnju marihuane

  • Autor: hina
  • Datum: utorak, 10. kolovoza 2010. u 15:37
U kući privedenog 36-godišnjaka, među ostalim, pronađena su mineralna gnojiva i drugi preparati za bolju kvalitetu biljaka, 45 lampi jačine 600 watta za grijanje nužno za rast konoplje i tri mrežaste sušilice s tragovima zelene biljne materije nalik na marihuanu.

Osječko-baranjska policija privela je istražnome sucu osječkoga Županijskoga suda 36-godišnjaka iz Strizivojne u čijoj je kući otkriven laboratorij za proizvodnju marihuane, rečeno je na današnjoj konferenciji za novinare osječko-baranjske Policijske uprave.

Glasnogovornica Edita Roterbauer izjavila je kako je kriminalistička istraga provedena nad više osoba s đakovačkog područja, a osim privedenog osumnjičenika iz Strizvojne, zbog posjedovanja marihuane, kazneno je prijavljen i njegov 23-godišnji sumještanin.

U kući privedenog 36-godišnjaka, među ostalim, pronađena su mineralna gnojiva i drugi preparati za bolju kvalitetu biljaka, 45 lampi jačine 600 watta za grijanje nužno za rast konoplje i tri mrežaste sušilice s tragovima zelene biljne materije nalik na marihuanu. Uz različitu opremu za plastenik i optimalne uvjete za rast biljaka te upute za uzgoj, policija je pronašla i oduzela 52,7 grama marihuane.

Edita Roterbauer je izvijestila kako je privedeni 36-godišnjak po zanimanju poljoprivrednik, a policiji je otprije poznat po teškim provalnim krađama i prijetnjama.

Načelnik Sektora kiminalističke policije osječko-baranjske Policijske uprave Ivica Milković je rekao da je to u posljednjih godinu dana treći, te najveći otkriveni laboratorij za kontroliranu proizvodnju marihuane u toj županiji.


  • Autor: hina
  • Photo: flickr
  • Datum: utorak, 10. kolovoza 2010. u 15:37
 

      
Zadnje vijesti
Crna kronika Živković: treba vidjeti jesu li Lovrić Merzel kršena ljudska prava

"Tek moram podignuti odluku i pročitati je, a potom ću vidjeti postoji li nešto što bi ukazivalo na moguće povrede Ustava i ljudskih prava i u tom se smislu obratiti Ustavnom sudu", izjavio je Živkovi

Crna kronika Uhićen bivši specijalac Josip Klemm zbog financijskih malverzacija

Sumnjiče ga da si je pribavio imovinsku dobit u iznosu od najmanje 3,244.121,73 kune, iznos za koji je oštetio trgovačko društvo u kojem je odgovorna osoba.

Crna kronika MUP počeo pripreme za Mustačevo izručenje Njemačkoj

"Policijski ured S.I.R.E.N.E dobio je odluku suda i policija je krenula u pripreme za predaju, koje se moraju detaljno dogovoriti s njemačkim kolegama", izjavila je glasnogovornica MUP-a Jelena Bikić.

Crna kronika Ratni profiter: Babić lagao da je oštetio vid u ratu i tako oštetio državu za 800 tisuća kuna?

Smetnje vida koje je navodno imao od djetinjstva lažno prikazao kao povrede zadobivene u ratu i na taj se način okoristio za gotovo 768 tisuća kuna.

Izdvojeno
Najčitanije