Sakrij oglas
 Veličina slova udružili se s Afganistancima

Sedam Hrvata optuženo za krijumčarenje ljudi iz Srbije u Sloveniju

  • Autor: hina
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
USKOK tvrdi da je svaki član skupine pritom, prema ranijem dogovoru i za različite novčane naknade, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

Zbog krijumčarenja stranaca iz Srbije te dalje u Sloveniju USKOK je optužio trojicu Afganistanaca i sedmero hrvatskih državljana koje tereti za protuzakonito prebacivanja preko državne granice ili pomaganja u tom nedjelu.

Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su od kraja rujna do studenog prošle godine u Kutini, Vinkovcima, Zagrebu te na području Tovarnika, Bajakova, Lipovca i Mučića s osobama iz Srbije dogovorili preuzimanje, prijevoz i prebacivanje većeg broja stranih državljana iz Srbije u Hrvatsku, a potom u zemlje Europske unije.

USKOK tvrdi da je svaki član skupine pritom, prema ranijem dogovoru i za različite novčane naknade, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

U manje od dva mjeseca iz Srbije je u Hrvatsku u 19 navrata prebačeno najmanje 145 stranih državljana, a iz Hrvatske u Sloveniju u dva navrata najmanje devet stranaca. Prebacivanje još šest 'ilegalaca' preko granice spriječila je policija.

Za trojicu okrivljenika USKOK je zatražio produljenje istražnog zatvora, a predložio je i da se okrivljenima oduzme ilegalna zarade, ne navodeći o kolikom je novcu riječ.


  • Autor: hina
  • Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
 

      
Zadnje vijesti
Crna kronika Samoubojstvo don Bilavera još misterija! Zašto policiji ni vatrogascima nije prijavljena eksplozija plinske boce?

Don Bilaver je u zadarsku bolnicu došao sam, bez Hitne pomoći, a liječnicima je rekao da se ozlijedio prilikom zamjene boce plina.

Crna kronika Teška prometna nesreća kod Oroslavja; poginuo 63-godišnjak, dvije osobe teško ozlijeđene

Šezdesetrogodišnji vozač koji je dolazio iz smjera Zagreba u zavoju je prešao na suprotni kolnički trak te se izravno sudario s automobilom koji je dolazio iz suprotnog smjera

Crna kronika Potvrđen dio optužnice: Pomoćnik ministra branitelja tražio 250 000 eura mita

Od pet točaka optužnice kojom se uz Mikulića tereti još tri osobe, sud je na sjednici optužnog vijeća, zatvorenoj za javnost prihvatio četiri točke, dok je jednu točku vratio na doradu pošto činjeničn

Crna kronika Optužen 48-godišnjak za iznude uz prijetnje smrću čelnicima Plodina

Tereti ga se za jednu iznudu, pet iznuda u pokušaju te nedopušteno posjedovanje oružja.

Izdvojeno
Najčitanije