Sakrij oglas
 Veličina slova udružili se s Afganistancima

Sedam Hrvata optuženo za krijumčarenje ljudi iz Srbije u Sloveniju

  • Autor: hina
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
USKOK tvrdi da je svaki član skupine pritom, prema ranijem dogovoru i za različite novčane naknade, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

Zbog krijumčarenja stranaca iz Srbije te dalje u Sloveniju USKOK je optužio trojicu Afganistanaca i sedmero hrvatskih državljana koje tereti za protuzakonito prebacivanja preko državne granice ili pomaganja u tom nedjelu.

Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su od kraja rujna do studenog prošle godine u Kutini, Vinkovcima, Zagrebu te na području Tovarnika, Bajakova, Lipovca i Mučića s osobama iz Srbije dogovorili preuzimanje, prijevoz i prebacivanje većeg broja stranih državljana iz Srbije u Hrvatsku, a potom u zemlje Europske unije.

USKOK tvrdi da je svaki član skupine pritom, prema ranijem dogovoru i za različite novčane naknade, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

U manje od dva mjeseca iz Srbije je u Hrvatsku u 19 navrata prebačeno najmanje 145 stranih državljana, a iz Hrvatske u Sloveniju u dva navrata najmanje devet stranaca. Prebacivanje još šest 'ilegalaca' preko granice spriječila je policija.

Za trojicu okrivljenika USKOK je zatražio produljenje istražnog zatvora, a predložio je i da se okrivljenima oduzme ilegalna zarade, ne navodeći o kolikom je novcu riječ.


  • Autor: hina
  • Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
 

      
Zadnje vijesti
Crna kronika Zagreb: Smrtno stradala ženska osoba u slijetanju automobila! (FOTO)

Nedaleko od zagrebačke toplane dogodila se nesreća.

Crna kronika Hrvatski alpinist nije preživio: Na njega je pala lavina i viseća krhotina leda!

Nemio slučaj na ledenjaku dogodio se na visini od oko 4700 metara, u nedjelju ujutro, dok su hrvatski alpinisti nosili stvari u logore kako bi se aklimatizirali.

Crna kronika Splićanin ubio svog psa: Kamenom od 25 kilograma izudarao ga po glavi i ubio!

Policija ga je pronašla zahvaljujući građaninu koji ga je vidio kako štene snažno vuče na lancu pa je životinja cvilila.

Crna kronika Splitski policajac preko granice švercao imigrante iz BiH

Optužnicom se 49-godišnjem policajcu inicijala I. K. stavlja na teret da je, od 1. ožujka do 2. lipnja 2014. automobilom iz Bosne i Hercegovine u Hrvatsku prebacio dvije žene, iako je znao da je tim o

Izdvojeno
Najčitanije