Sakrij oglas
 Veličina slova udružili se s Afganistancima

Sedam Hrvata optuženo za krijumčarenje ljudi iz Srbije u Sloveniju

  • Autor: hina
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
USKOK tvrdi da je svaki član skupine pritom, prema ranijem dogovoru i za različite novčane naknade, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

Zbog krijumčarenja stranaca iz Srbije te dalje u Sloveniju USKOK je optužio trojicu Afganistanaca i sedmero hrvatskih državljana koje tereti za protuzakonito prebacivanja preko državne granice ili pomaganja u tom nedjelu.

Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su od kraja rujna do studenog prošle godine u Kutini, Vinkovcima, Zagrebu te na području Tovarnika, Bajakova, Lipovca i Mučića s osobama iz Srbije dogovorili preuzimanje, prijevoz i prebacivanje većeg broja stranih državljana iz Srbije u Hrvatsku, a potom u zemlje Europske unije.

USKOK tvrdi da je svaki član skupine pritom, prema ranijem dogovoru i za različite novčane naknade, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

U manje od dva mjeseca iz Srbije je u Hrvatsku u 19 navrata prebačeno najmanje 145 stranih državljana, a iz Hrvatske u Sloveniju u dva navrata najmanje devet stranaca. Prebacivanje još šest 'ilegalaca' preko granice spriječila je policija.

Za trojicu okrivljenika USKOK je zatražio produljenje istražnog zatvora, a predložio je i da se okrivljenima oduzme ilegalna zarade, ne navodeći o kolikom je novcu riječ.


  • Autor: hina
  • Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
 

      
Zadnje vijesti
Crna kronika DORH podnio optužnicu protiv Srbina, bivšeg milicajca koji je zarobljenike tukao bejzbol palicom

Zbog opasnosti od bijega sudac istrage odredio je istražni zatvor za Z. V., a Županijskom sudu u Osijeku predloženo je suđenje u odsutnosti.

Crna kronika Prepoznajete li ga? Policija traži pomoć u identificiranju 60-godišnjeg razbojnika iz Zagreba! (FOTO)

Policija moli građane da, ako imaju korisne informacije o nepoznatom muškarcu s fotografija, o tome obavijeste najbližu policijsku postaju.

Crna kronika Jedan od piromana koji su po Zagrebu palili kontejnere napadač je Luke Ritza!

Majka pokojnog Luke Ritza, Suzana Ritz, novo uhićenje nije željela komentirati,

Crna kronika UMRO NA ROĐENDANU: 18-godišnjaka prijatelji pronašli mrtvog na podu kupaonice

Nesretnog mladića ubilo je trovanje ugljičnim monoksidom.

Izdvojeno
Najčitanije