Sakrij oglas
 Veličina slova udružili se s Afganistancima

Sedam Hrvata optuženo za krijumčarenje ljudi iz Srbije u Sloveniju

  • Autor: hina
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
USKOK tvrdi da je svaki član skupine pritom, prema ranijem dogovoru i za različite novčane naknade, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

Zbog krijumčarenja stranaca iz Srbije te dalje u Sloveniju USKOK je optužio trojicu Afganistanaca i sedmero hrvatskih državljana koje tereti za protuzakonito prebacivanja preko državne granice ili pomaganja u tom nedjelu.

Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su od kraja rujna do studenog prošle godine u Kutini, Vinkovcima, Zagrebu te na području Tovarnika, Bajakova, Lipovca i Mučića s osobama iz Srbije dogovorili preuzimanje, prijevoz i prebacivanje većeg broja stranih državljana iz Srbije u Hrvatsku, a potom u zemlje Europske unije.

USKOK tvrdi da je svaki član skupine pritom, prema ranijem dogovoru i za različite novčane naknade, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

U manje od dva mjeseca iz Srbije je u Hrvatsku u 19 navrata prebačeno najmanje 145 stranih državljana, a iz Hrvatske u Sloveniju u dva navrata najmanje devet stranaca. Prebacivanje još šest 'ilegalaca' preko granice spriječila je policija.

Za trojicu okrivljenika USKOK je zatražio produljenje istražnog zatvora, a predložio je i da se okrivljenima oduzme ilegalna zarade, ne navodeći o kolikom je novcu riječ.


  • Autor: hina
  • Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
 

      
Zadnje vijesti
Crna kronika ZLATNA MLADEŽ gotovo nekažnjena! Zbog eksplozije u središtu Zagreba kažnjeni radom za opće dobro ili uvjetne kazne

Ivan Tubić će umjesto osam mjeseci zatvora raditi 480 sati, a poput uvjetno osuđenih Lovre Birina i Ivana Šprljana platit će 40 tisuća kuna troškova. Uvjetno osuđeni Birin jednogodišnju zatvorsku neće

Crna kronika U Zagrebu zaplijenjeno 1,4 kilograma kokaina vrijednog 400 000 kuna

Zaplijenjeni kokain po policijskoj procijeni na narko tržištu u prodaji na veliko vrijedi oko 400 tisuća kuna, a "razrijeđen" u uličnoj prodaji čak i do milijun kuna.

Crna kronika Hamdija iz Big Brothera završio u zatvoru jer je ženi prijetio i oštetio joj automobil

Podsjetimo, ovo mu nije prvi krimen. U ljetu 2010. godine u Umagu je pretukao Nevena Ercega.

Izdvojeno
Najčitanije