Sakrij oglas
 Veličina slova udružili se s Afganistancima

Sedam Hrvata optuženo za krijumčarenje ljudi iz Srbije u Sloveniju

  • Autor: hina
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
USKOK tvrdi da je svaki član skupine pritom, prema ranijem dogovoru i za različite novčane naknade, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

Zbog krijumčarenja stranaca iz Srbije te dalje u Sloveniju USKOK je optužio trojicu Afganistanaca i sedmero hrvatskih državljana koje tereti za protuzakonito prebacivanja preko državne granice ili pomaganja u tom nedjelu.

Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su od kraja rujna do studenog prošle godine u Kutini, Vinkovcima, Zagrebu te na području Tovarnika, Bajakova, Lipovca i Mučića s osobama iz Srbije dogovorili preuzimanje, prijevoz i prebacivanje većeg broja stranih državljana iz Srbije u Hrvatsku, a potom u zemlje Europske unije.

USKOK tvrdi da je svaki član skupine pritom, prema ranijem dogovoru i za različite novčane naknade, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

U manje od dva mjeseca iz Srbije je u Hrvatsku u 19 navrata prebačeno najmanje 145 stranih državljana, a iz Hrvatske u Sloveniju u dva navrata najmanje devet stranaca. Prebacivanje još šest 'ilegalaca' preko granice spriječila je policija.

Za trojicu okrivljenika USKOK je zatražio produljenje istražnog zatvora, a predložio je i da se okrivljenima oduzme ilegalna zarade, ne navodeći o kolikom je novcu riječ.


  • Autor: hina
  • Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
 

      
Zadnje vijesti
Crna kronika Podignuta kaznena prijava protiv Emira Hadžihafizbegovića

Kako je priopćila sisačko-moslavačka Policijska uprava, Hadžihafizbegoviću se kaznenom prijavom stavlja na teret da je u trenutku nesreće vozio znatno brže nego što je dopušteno.

Crna kronika Drama u Zadru: Pijani i nadrogirani liječnik pucao iz automatske puške!

Zbog nedozvoljenog posjedovanja oružja zagrebački liječnik je prijavljen, a još je zbog neovlaštenog pucanja iz vatrenog oružja zaradio prekršajnu prijavu.

Crna kronika Mamiću u srijedu presuda zbog vrijeđanja i klevetanja Crnića: Nazvao ga 'kretenom koji po instrukcije odlazi kod Jovanovića'

Mamićeva braniteljica Jadranka Sloković kazala pak kako bi kazna zbog uvrede trebala biti bliža donjoj zakonskoj granici jer se Mamić više puta ispričao, dok bi za klevetu trebao biti oslobođen jer je

Crna kronika Linićev prijatelj Kalem pod istragom zbog gospodarskog kriminala!

Provedenim kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da su 54-godišnjak i 34-godišnjakinja osumnjičeni da su počinili kazneno djelo zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju.

Izdvojeno
Najčitanije