Sakrij oglas
 Velièina slova udružili se s Afganistancima

Sedam Hrvata optuženo za krijumčarenje ljudi iz Srbije u Sloveniju

  • Autor: hina
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
USKOK tvrdi da je svaki član skupine pritom, prema ranijem dogovoru i za različite novčane naknade, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

Zbog krijumčarenja stranaca iz Srbije te dalje u Sloveniju USKOK je optužio trojicu Afganistanaca i sedmero hrvatskih državljana koje tereti za protuzakonito prebacivanja preko državne granice ili pomaganja u tom nedjelu.

Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su od kraja rujna do studenog prošle godine u Kutini, Vinkovcima, Zagrebu te na području Tovarnika, Bajakova, Lipovca i Mučića s osobama iz Srbije dogovorili preuzimanje, prijevoz i prebacivanje većeg broja stranih državljana iz Srbije u Hrvatsku, a potom u zemlje Europske unije.

USKOK tvrdi da je svaki član skupine pritom, prema ranijem dogovoru i za različite novčane naknade, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

U manje od dva mjeseca iz Srbije je u Hrvatsku u 19 navrata prebačeno najmanje 145 stranih državljana, a iz Hrvatske u Sloveniju u dva navrata najmanje devet stranaca. Prebacivanje još šest 'ilegalaca' preko granice spriječila je policija.

Za trojicu okrivljenika USKOK je zatražio produljenje istražnog zatvora, a predložio je i da se okrivljenima oduzme ilegalna zarade, ne navodeći o kolikom je novcu riječ.


  • Autor: hina
  • Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
 

      
Zadnje vijesti
Crna kronika Optužen umirovljeni general MUP-a Željko Sačić - za prikrivanje zločina u Gruborima

Optužuje ga se da je 1995. lažirao izvješća o pokolju u Gruborima te time prikrio ratni zločin u kojemu je ubijeno šestero civila.

Crna kronika Policija identificirala huligane koji su napali rapske nogometaše

Policija nastavlja istragu i utvrđivanje svih činjenica i okolnosti napada, naveli su u ponedjeljak iz primorsko-goranske Policijske uprave.

Crna kronika Sinovčiću odbijena jamčevina od 20 milijuna kuna u nekretninama!

Na ovu odluku će se Izvanraspravnom vijeću Županijskog suda žaliti Sinovčićev odvjetnik Andrej Korljan.

Crna kronika Izgorio autobus u Primoštenu: Vozač se nagutao dima, gorila i okolna šuma (FOTO)

Oko 6000 četvornih metara borove šume i niskog raslinja je zahvaćeno požarom.

Izdvojeno
Najčitanije