Sakrij oglas
 Veličina slova udružili se s Afganistancima

Sedam Hrvata optuženo za krijumčarenje ljudi iz Srbije u Sloveniju

  • Autor: hina
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
USKOK tvrdi da je svaki član skupine pritom, prema ranijem dogovoru i za različite novčane naknade, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

Zbog krijumčarenja stranaca iz Srbije te dalje u Sloveniju USKOK je optužio trojicu Afganistanaca i sedmero hrvatskih državljana koje tereti za protuzakonito prebacivanja preko državne granice ili pomaganja u tom nedjelu.

Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su od kraja rujna do studenog prošle godine u Kutini, Vinkovcima, Zagrebu te na području Tovarnika, Bajakova, Lipovca i Mučića s osobama iz Srbije dogovorili preuzimanje, prijevoz i prebacivanje većeg broja stranih državljana iz Srbije u Hrvatsku, a potom u zemlje Europske unije.

USKOK tvrdi da je svaki član skupine pritom, prema ranijem dogovoru i za različite novčane naknade, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

U manje od dva mjeseca iz Srbije je u Hrvatsku u 19 navrata prebačeno najmanje 145 stranih državljana, a iz Hrvatske u Sloveniju u dva navrata najmanje devet stranaca. Prebacivanje još šest 'ilegalaca' preko granice spriječila je policija.

Za trojicu okrivljenika USKOK je zatražio produljenje istražnog zatvora, a predložio je i da se okrivljenima oduzme ilegalna zarade, ne navodeći o kolikom je novcu riječ.


  • Autor: hina
  • Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
 

      
Zadnje vijesti
Crna kronika Stravična nesreća: Išla u školu po dijete pa poginula (FOTO)

Nesreća se dogodila u 12,45 sati kad se fiat punto sudario s autobusom, a na mjestu je poginula vozačica.

Crna kronika Pokušaj nezakonitog prelaska granice

Državljanima Kosova određena je dvogodišnja zabrana ulaska i boravka u Republici Hrvatskoj te je Crnoj Gori najavljena njihova readmisija.

Crna kronika Počelo suđenje petorici za silovanje maloljetne Zadranke

Iz jednog zadarskog sela petorica u dobi od 16, 17,18,19 i 22 godine optuženi su za teško silovanje tek nakon što je slučaj došao u javnost.

Crna kronika Policija ilegalnim beračima oduzela 1352 kilograma smilja

Kod troje hrvatskih državljana u vozilu je pronađeno 30 vreća s ukupno 686 kilograma smilja.

Izdvojeno
Najčitanije