Sakrij oglas
 Veličina slova udružili se s Afganistancima

Sedam Hrvata optuženo za krijumčarenje ljudi iz Srbije u Sloveniju

  • Autor: hina
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
USKOK tvrdi da je svaki član skupine pritom, prema ranijem dogovoru i za različite novčane naknade, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

Zbog krijumčarenja stranaca iz Srbije te dalje u Sloveniju USKOK je optužio trojicu Afganistanaca i sedmero hrvatskih državljana koje tereti za protuzakonito prebacivanja preko državne granice ili pomaganja u tom nedjelu.

Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su od kraja rujna do studenog prošle godine u Kutini, Vinkovcima, Zagrebu te na području Tovarnika, Bajakova, Lipovca i Mučića s osobama iz Srbije dogovorili preuzimanje, prijevoz i prebacivanje većeg broja stranih državljana iz Srbije u Hrvatsku, a potom u zemlje Europske unije.

USKOK tvrdi da je svaki član skupine pritom, prema ranijem dogovoru i za različite novčane naknade, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

U manje od dva mjeseca iz Srbije je u Hrvatsku u 19 navrata prebačeno najmanje 145 stranih državljana, a iz Hrvatske u Sloveniju u dva navrata najmanje devet stranaca. Prebacivanje još šest 'ilegalaca' preko granice spriječila je policija.

Za trojicu okrivljenika USKOK je zatražio produljenje istražnog zatvora, a predložio je i da se okrivljenima oduzme ilegalna zarade, ne navodeći o kolikom je novcu riječ.


  • Autor: hina
  • Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
 

      
Zadnje vijesti
Crna kronika Živković: treba vidjeti jesu li Lovrić Merzel kršena ljudska prava

"Tek moram podignuti odluku i pročitati je, a potom ću vidjeti postoji li nešto što bi ukazivalo na moguće povrede Ustava i ljudskih prava i u tom se smislu obratiti Ustavnom sudu", izjavio je Živkovi

Crna kronika Uhićen bivši specijalac Josip Klemm zbog financijskih malverzacija

Sumnjiče ga da si je pribavio imovinsku dobit u iznosu od najmanje 3,244.121,73 kune, iznos za koji je oštetio trgovačko društvo u kojem je odgovorna osoba.

Crna kronika MUP počeo pripreme za Mustačevo izručenje Njemačkoj

"Policijski ured S.I.R.E.N.E dobio je odluku suda i policija je krenula u pripreme za predaju, koje se moraju detaljno dogovoriti s njemačkim kolegama", izjavila je glasnogovornica MUP-a Jelena Bikić.

Crna kronika Ratni profiter: Babić lagao da je oštetio vid u ratu i tako oštetio državu za 800 tisuća kuna?

Smetnje vida koje je navodno imao od djetinjstva lažno prikazao kao povrede zadobivene u ratu i na taj se način okoristio za gotovo 768 tisuća kuna.

Izdvojeno
Najčitanije