Sakrij oglas
 Veličina slova udružili se s Afganistancima

Sedam Hrvata optuženo za krijumčarenje ljudi iz Srbije u Sloveniju

  • Autor: hina
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
USKOK tvrdi da je svaki član skupine pritom, prema ranijem dogovoru i za različite novčane naknade, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

Zbog krijumčarenja stranaca iz Srbije te dalje u Sloveniju USKOK je optužio trojicu Afganistanaca i sedmero hrvatskih državljana koje tereti za protuzakonito prebacivanja preko državne granice ili pomaganja u tom nedjelu.

Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su od kraja rujna do studenog prošle godine u Kutini, Vinkovcima, Zagrebu te na području Tovarnika, Bajakova, Lipovca i Mučića s osobama iz Srbije dogovorili preuzimanje, prijevoz i prebacivanje većeg broja stranih državljana iz Srbije u Hrvatsku, a potom u zemlje Europske unije.

USKOK tvrdi da je svaki član skupine pritom, prema ranijem dogovoru i za različite novčane naknade, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

U manje od dva mjeseca iz Srbije je u Hrvatsku u 19 navrata prebačeno najmanje 145 stranih državljana, a iz Hrvatske u Sloveniju u dva navrata najmanje devet stranaca. Prebacivanje još šest 'ilegalaca' preko granice spriječila je policija.

Za trojicu okrivljenika USKOK je zatražio produljenje istražnog zatvora, a predložio je i da se okrivljenima oduzme ilegalna zarade, ne navodeći o kolikom je novcu riječ.


  • Autor: hina
  • Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
 

      
Zadnje vijesti
Crna kronika Prošle godine život je izgubilo 11, a u prvom polugodištu ove godine tri žene

Sudionici konvencije isticali su potrebu da Hrvatska što prije ratificira Konvenciju i suglasili se kako, unatoč tome što nam je zakonodavstvo u području nasilja nad ženama i u obitelji usklađeno s eu

Crna kronika Osijek: pronađen mrtav 19-godišnjak koji je nestao prije osam dana

Utvrđeno kako je riječ o 19-godišnjem Josipu Križanoviću, koji je nestao u Osijeku u noći s 11. na 12. listopada

Crna kronika Drogirala dvogodišnju djevojčicu, pa ju utopila

Hitna pomoć stigla je tada na poziv optužene u stan u Cavtatskoj ulici te je pronašla djevojčicu koja nije davala znakove života, a utvrđeno je da je u trenutku kad su liječnici došli bila mrtva već 2

Crna kronika ZATAŠKANA POLICIJSKA AKCIJA: Pronađena velika količina eksploziva i detonatori u zgradi na Savici

U stanu na prvom katu u Ulici Vladimira Ruždjaka u zagrebačkom naselju Savice 6. kolovoza 2013. godine otkriveno je kako je ispod kade, uz četiri ručne bombe M52 P3, bilo uskladišteno i pet kilograma

Izdvojeno
Najčitanije