Sakrij oglas
 Velièina slova udružili se s Afganistancima

Sedam Hrvata optuženo za krijumčarenje ljudi iz Srbije u Sloveniju

  • Autor: hina
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
USKOK tvrdi da je svaki član skupine pritom, prema ranijem dogovoru i za različite novčane naknade, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

Zbog krijumčarenja stranaca iz Srbije te dalje u Sloveniju USKOK je optužio trojicu Afganistanaca i sedmero hrvatskih državljana koje tereti za protuzakonito prebacivanja preko državne granice ili pomaganja u tom nedjelu.

Optužnicom se okrivljenicima stavlja na teret da su od kraja rujna do studenog prošle godine u Kutini, Vinkovcima, Zagrebu te na području Tovarnika, Bajakova, Lipovca i Mučića s osobama iz Srbije dogovorili preuzimanje, prijevoz i prebacivanje većeg broja stranih državljana iz Srbije u Hrvatsku, a potom u zemlje Europske unije.

USKOK tvrdi da je svaki član skupine pritom, prema ranijem dogovoru i za različite novčane naknade, obavljao točno određenu zadaću unutar grupe.

U manje od dva mjeseca iz Srbije je u Hrvatsku u 19 navrata prebačeno najmanje 145 stranih državljana, a iz Hrvatske u Sloveniju u dva navrata najmanje devet stranaca. Prebacivanje još šest 'ilegalaca' preko granice spriječila je policija.

Za trojicu okrivljenika USKOK je zatražio produljenje istražnog zatvora, a predložio je i da se okrivljenima oduzme ilegalna zarade, ne navodeći o kolikom je novcu riječ.


  • Autor: hina
  • Photo: Nel Pavletic/PIXSELL
  • Datum: ponedjeljak, 13. svibnja 2013. u 16:40
 

      
Zadnje vijesti
Crna kronika Užas u Zagrebu: 'Pukla sam i zarila dečku nož u leđa jer mi je stalno prigovarao!'

Djevojka je postala predmetom kriminalističke obrade za pokušaj ubojstva.

Crna kronika Kobna nesreća u Baranji: Poginuo 57-godišnji suvozač, stradala četiri policajca

Od siline udarca u sudaru je poginuo 57-godišnji suvozač u automobilu čiji je vozač izazvao prometnu nesreću, a koji je zadobio teške tjelesne ozljede.

Crna kronika Dječaka (3) ubio strujni udar: Sušilo za kosu palo u kadu dok se dječak kupao

Strujni udari jedan su od najčešćih uzroka smrti djece, uz gušenje, trovanje sredstvima za čišćenje, utapanje i opekline.

Crna kronika Na pomolu novi skandal? Protiv crikveničkog gradonačenika podignuta nova optužnica!

Rukavina je preuzeo dužnost gradonačelnika 13. lipnja 2009., a sporni poslovi sklopljeni su 14. srpnja i 15. listopada te godine.

Izdvojeno
Najčitanije