Sakrij oglas
 Veličina slova NAGODILI SE

Mravaku potvrđena nagodba s USKOK-om od godinu i pol zatvora

  • Autor: dnevno.hr
  • Datum: srijeda, 28. prosinca 2011. u 11:38
Ivan Mravak, Željko Kljaković Gašpić i Petar Čubelić osuđeni su svaki na po godinu i pol zatvora, dok su Ljubo Bušić i Ante Matić uvjetno osuđeni na deset, odnosno sedam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine, a njih se dvojicu teretilo za davanje mita.

Ivan Mravak, Željko Kljaković Gašpić i Petar Čubelić na temelju sporazuma s USKOK-om danas su osuđeni svaki na po godinu i pol zatvora zbog primanja mita te im je izrečena sigurnosna mjera zabrane obavljanja zvanja u trajanju od dvije godine, odlučilo je Otužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu.

Riječ je o slučaju u kojem je Mravak početkom studenog optužen zajedno s direktorom HEP proizvodnje Petrom Čubelićem i članom HEP-ove uprave Željkom Kljakovićem Gašpićem jer su u rujnu 2007. od čelnika zagrebačke tvrtke Monting PiM Ljube Bušića i Ante Matića zatražili i primili 600.000 kuna mita za poslove gradnje pogona termoelektrana. Podmićivanje je navodno 'pokriveno' kroz anekse osnovnog ugovora s HEP-om te izvantroškovničke radove.

Primljeni novac Mravak je, po optužnici, proslijedio tadašnjem rizničaru HDZ-a Mladenu Barišiću po čijem nalogu je Mravak navodno i tražio mito. U medijima se zbog toga nagađa da je USKOK na nagodbu s Mravkom pristao kako bi postao svjedok u slučaju Fimi media, gdje je uz bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera te više fizičkih i pravnih osoba optužen i HDZ u čije se crne fondove navodno slijevao novac izvučen iz ministarstava i javnih tvrtki.

Sva trojica su priznala krivnju te se nagodila s USKOK-om, a Mravak će biti i jedan od važnih svjedoka u slučaju Fimi media.

U istom postupku Ljubo Bušić i Ante Matić uvjetno su osuđeni na deset, odnosno sedam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine, a njih se dvojicu teretilo za davanje mita.


  • Autor: dnevno.hr
  • Photo: Pixsell
  • Datum: srijeda, 28. prosinca 2011. u 11:38
 

      
Zadnje vijesti
Crna kronika Osijek: pronađen mrtav 19-godišnjak koji je nestao prije osam dana

Utvrđeno kako je riječ o 19-godišnjem Josipu Križanoviću, koji je nestao u Osijeku u noći s 11. na 12. listopada

Crna kronika Drogirala dvogodišnju djevojčicu, pa ju utopila

Hitna pomoć stigla je tada na poziv optužene u stan u Cavtatskoj ulici te je pronašla djevojčicu koja nije davala znakove života, a utvrđeno je da je u trenutku kad su liječnici došli bila mrtva već 2

Crna kronika ZATAŠKANA POLICIJSKA AKCIJA: Pronađena velika količina eksploziva i detonatori u zgradi na Savici

U stanu na prvom katu u Ulici Vladimira Ruždjaka u zagrebačkom naselju Savice 6. kolovoza 2013. godine otkriveno je kako je ispod kade, uz četiri ručne bombe M52 P3, bilo uskladišteno i pet kilograma

Crna kronika Šok u Slavonskom Brodu: Tri 16-godišnjakinje zbog dečka pretukle vršnjakinju

Napadnutu djevojčicu dvije djevojke su držale, dok ju je treća udarala i vukla za kosu.

Izdvojeno
Najčitanije