Sakrij oglas
 Veličina slova NAGODILI SE

Mravaku potvrđena nagodba s USKOK-om od godinu i pol zatvora

  • Autor: dnevno.hr
  • Datum: srijeda, 28. prosinca 2011. u 11:38
Ivan Mravak, Željko Kljaković Gašpić i Petar Čubelić osuđeni su svaki na po godinu i pol zatvora, dok su Ljubo Bušić i Ante Matić uvjetno osuđeni na deset, odnosno sedam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine, a njih se dvojicu teretilo za davanje mita.

Ivan Mravak, Željko Kljaković Gašpić i Petar Čubelić na temelju sporazuma s USKOK-om danas su osuđeni svaki na po godinu i pol zatvora zbog primanja mita te im je izrečena sigurnosna mjera zabrane obavljanja zvanja u trajanju od dvije godine, odlučilo je Otužno vijeće Županijskog suda u Zagrebu.

Riječ je o slučaju u kojem je Mravak početkom studenog optužen zajedno s direktorom HEP proizvodnje Petrom Čubelićem i članom HEP-ove uprave Željkom Kljakovićem Gašpićem jer su u rujnu 2007. od čelnika zagrebačke tvrtke Monting PiM Ljube Bušića i Ante Matića zatražili i primili 600.000 kuna mita za poslove gradnje pogona termoelektrana. Podmićivanje je navodno 'pokriveno' kroz anekse osnovnog ugovora s HEP-om te izvantroškovničke radove.

Primljeni novac Mravak je, po optužnici, proslijedio tadašnjem rizničaru HDZ-a Mladenu Barišiću po čijem nalogu je Mravak navodno i tražio mito. U medijima se zbog toga nagađa da je USKOK na nagodbu s Mravkom pristao kako bi postao svjedok u slučaju Fimi media, gdje je uz bivšeg premijera i predsjednika HDZ-a Ivu Sanadera te više fizičkih i pravnih osoba optužen i HDZ u čije se crne fondove navodno slijevao novac izvučen iz ministarstava i javnih tvrtki.

Sva trojica su priznala krivnju te se nagodila s USKOK-om, a Mravak će biti i jedan od važnih svjedoka u slučaju Fimi media.

U istom postupku Ljubo Bušić i Ante Matić uvjetno su osuđeni na deset, odnosno sedam mjeseci zatvora uz rok kušnje od dvije godine, a njih se dvojicu teretilo za davanje mita.


  • Autor: dnevno.hr
  • Photo: Pixsell
  • Datum: srijeda, 28. prosinca 2011. u 11:38
 

      
Zadnje vijesti
Crna kronika Optužen 48-godišnjak za iznude uz prijetnje smrću čelnicima Plodina

Tereti ga se za jednu iznudu, pet iznuda u pokušaju te nedopušteno posjedovanje oružja.

Crna kronika Pokušaj provale u vikendicu Vesne Pusić

Pretpostavlja se da je prošlog vikenda u Sovinjak ministrica Pusić s mužem došla i primijetila oštećena vrata.

Crna kronika Bubalo je oklevetan - gradska tvrtka mu nije kupila perilicu!

Na konferenciji za novinare Bubalo je rekao kako je utvrđeno da spornu perilicu nije kupila gradska tvrtka, nego obrt u vlasništvu Marija Đikića, brata njegove supruge, da se žalio na visinu odštete o

Crna kronika Optužen za uzrokovanje milijunske štete Pravnom fakultetu u Splitu: Bivši dekan Buklijaš traži izuzeće svih sudaca

Boris Buklijaš je zatražio izuzeće svih sudaca zagrebačkog Županijskog suda te državnih odvjetnika pa je sjednica Optužnog vijeća odgođena kako bi se moglo odlučiti o njegovom zahtjevu.

Izdvojeno
Najčitanije