ANTIFAŠISTIČKA LIGA: ‘Ukinuti ime Hrvatski dom i vratiti ime Spomen dom!’

Autor: S. Vučković

Tijekom skupa, kojemu će prethoditi vjerski obred ispred Antifašističke lige, govorit će Drago Pilsel

Antifašistička liga organizator je ovogodišnjeg obilježavanja ubojstava srpskih civila tijekom Drugog Svjetskog rata u Glini.

“Komemorativno okupljanje organiziramo u srijedu, 29. srpnja 2015. s početkom u 10.00 h i to na mjestu nekadašnje pravoslavne crkve, točnije ispred Spomen doma, 1995. preimenovanog u Hrvatski dom. Tijekom skupa, kojemu će prethoditi vjerski obred ispred Antifašističke lige govorit će Drago Pilsel”, prenosi Documenta i u nastavku kazuje:

“Antifašistička liga Republike Hrvatske na godišnjicu svirepog zločina pridružuje se dugogodišnjim apelima i inicijativi da se objektu, koji se sada nalazi na nekadašnjem mjestu pravoslavne crkve, vrati naziv Spomen-dom te da isti bude vraćen svojoj prvobitnoj namjeni komemoriranja i sjećanja na jedan od najtežih trenutaka u recentnoj glinskoj povijesti te u hrvatskoj povijesti općenito”.

Autor:S. Vučković
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.