dnevno.hr

UVALA UDBAŠA, SKOJEVACA, I VISOKIH DUŽNOSNIKA SKJ I SKH

Autor: Franciska Jurak

Redakcija portala Dnevno istražuje povezanost Udbe, njenih najpoziciranijih dužnosnika, visoko pozicioniranih partijskih funkcionera Socijalističke partije Jugoslavije i Hrvatske i Savezne omladine te predlaže Gradskom vijeću Novog Vinodolskog, ne gradonačelniku Olegu Butkoviću (s obzirom na njegovu povezanost s bivšim represivnim sustavnom) da inzistiraju i glasaju aklamacijom na prvoj slijedećoj sjednici da se svečano proglasi ime nove marine imenom pokojnog Stjepana Đurekovića.

Uvala Muroskva nalazi se na istočnom ulazu u Novi Vinodolski te je prozvana uvalom udbaša.

S jedne strane nalazi se vila Josipa Manolića (Grabrova), ali i Davora Šukera (predsjednika HNS), malo dalje i Ivana Šukera (saborskog zastupnika HDZ-a), a s druge strane vila Josipa Perkovića (Klenovica). Malo dalje vila Marijana Kalanja, Josipa Vrhovca i mnogobrojnih drugih partijaša.

Redakcija portala Dnevno istražuje povezanost Udbe, njenih najpoziciranijih dužnosnika, visoko pozicioniranih partijskih funkcionera Socijalističke partije Jugoslavije i Hrvatske i Savezne omladine te predlaže Gradskom vijeću Novog Vinodolskog, ne gradonačelniku Olegu Butkoviću (s obzirom na njegovu povezanost s bivšim represivnim sustavnom) da inzistiraju i glasaju aklamacijom na prvoj sljedećoj sjednici da se svečano proglasi ime nove marine imenom pokojnog Stjepana Đurekovića. Smatramo da je ovo najmanje što Gradsko vijeće Novog Vinodoskog može učiniti za ovog velikog domoljuba.

U Njemačkoj je nakon dugo vremena hrvatski narod dočekao osudu udbaških zločina (tuđi sud, ne hrvatski, op.a.) proglasivši zločince Perkovića i Mustača da su krivi i donio odluku o doživotnom zatvoru za oba optuženika.

Nadamo se da će novi predsjednik stranke “opasnih” namjera HDZ-a, mladi Andrej Plenković i tim ljudi oko njega nastaviti s dugo očekivanom lustracijom te nas osloboditi ropstva svih onih koji su sudjelovali u represivnom aparatu, a kasnije isti oni svoju djecu i obitelj namjestili na svoja mjesta te tako nastavili uništavati, omalovažavati i rušiti ono najsvetije, a to je krvavo izborena sloboda i nezavisnost Hrvatske kao države.

Zato nemamo dragovoljaca i branitelja na čelu niti jedne državne tvrtke, niti jednog plana upravnog vijeća, odbora, nadzornog, nemamo direktora, nemamo ih niti na jednog važnoj poziciji u hrvatskoj diplomaciji, obavještajnoj civilnoj i vojnoj agenciji itd.

Stoga javno pitamo gradonačelnika Novog Vinodolskog Olega Butkovića, potpredsjednika HDZ-a, osobu od koje predsjednik Plenković puno očekuje (jao si ga nama, op.a.):

1. Što misli o porijeklu imovine investitora, g. Vanje Špiljka? S obzirom da je tvrtka Navicon do.o. iz Novog Vinodolskog dobila je na javnom natječaju koncesiju za gradnju marine u uvali Muroskva u Novom Vinodolskom. Navicon je u vlasništvu tvrtke Mitan Handels AG iz Švicarske, koja je investitor gradnje marine, čiji je vlasnik Vanja Špiljak. Investicija je vrijedna oko 8,5 milijuna eura. Popriličan iznos a porijeklo može biti da je iz vremena zlatnog doba kriminala u Ini zbog čega je i ubijen mučki i krvoločno Stjepan Đureković. Špiljak kao pripadnih tzv. zlatne mladeži partijaša su krali po tadašnjim državnim jugoslavenskim tvrtkama, i uzimali novce kao iz bankomata, a danas legalno peru opljačkan novac putem velikih investicija u hrvatski turizam.Interesantno je isto mjesto odabira, zašto baš uvala Moruskva!?

2. Kako doznajemo u trenutku pobjede i potpisivanja koncesije direktor Špiljkove tvrtke Navicon, je Robert Jovanović, čiji je nećak Saša Đujić šef županijske lučke uprave koja je odobrila marinu!! Ako to nije mito i korupcija,ona stvarno ne znamo točno značenje riječi “pogodovanje i zlouporava položaja”, klasični hranidbeni udbin lanac.

3. Što je u cijelom tom velebnom projektu, tj koja je njegova funkcija jedan drugi kontrovezni poduzetnik, Robert Ježić (afere Dioki, Ivo Sanader itd), sin sestre Marijana Kalanja, alfa i omege 80 tih godina u Komunističkoj partiji Jugoslavije i Hrvatske inače rođeni Klenovčanin, druga strana uvale gdje kuću za odmor ima i Josip Perković koja je sad prepisana na drugog obavještajca (doduše neuspješnog) Sašu Perkovića.

4. Možemo li dobiti informaciju od gradonačelnika Novog Vinodolskog, Olega Butkovića o njegovim vezama obiteljskim, prijateljskim, poslovnim sa mnogobrojnim progoniteljima hrvatskih domoljuba. Te u kakvoj je vezi sa županom Zlatkom Komadinom i Mladenom Kalanjom, koji je inače 1983 godine bio sekretar predsjedništva, a predsjednik Jure Bilić!?

MILAN BANDIĆ – KONTROLOR SVIH KONTROLA

SVI PUTEVI VODE U ZAGREB

Jednostavno bez Milana Bandića nijedna priča ne može proći…

Ponovo se bilo koja afera (nova ili stara), afere i priče u svezi povezanosti s Udbom, afere pranja novca, afere zlouporabe položaja, afere pogodovanja povezuju sa gradonačelnikom svih gradonačelnika, budućim premijerom Hrvatske, onim koji “dela” 24/7, svemogućim Milanom Bandićem.

S obzirom na to da je presuda u Njemačkoj donijela i odluku da će sve sudske troškove snositi optuženi, uskoro ćemo vidjeti kako, tko, na koji način, kojim putevima će platiti taj enormni iznos, koji i da hipotetički rečeno, optuženi Perković i Mustač, sve i da prodaju sve nekretnine koje su skupili sve ove godine, neće im biti dostatno snositi traženi iznos.

Kako bi Bandić bolje kontrolirao po zadatku “partije” postavlja prošle godine, novu zamjenicu pročelnika Kontrolnog ureda grada Zagreba, Mirka Heraka (odanog prvo SDP-ovca, sada Bandićevca koji samo odgovara i očituje se gradonačelniku i radi isključivo po njegovom nalogu bez ikakvog efekta), mladu potpuno nepoznatu i nekompetentnu Klaudiju Matuč. Donedavna zamjenica Đurđica Suton je dugo bila u nemilosti jer nije mogla ništa prišiti bivšoj ravnateljici Kulturno informativnog centra, Gabrijeli Krmpotić Kos, čiji je otac bio važan svjedok optužbe i čuvana osoba u sigurnoj kući u Njemačkoj, pa ju je za kaznu Bandić jednostavno odstranio s tog radnog mjesta i postavio mlađahnu, osobu od povjerenja Vanje Špiljka, Klaudiju Matuč.

O njenim referencama ne zna se ništa, osim što smo analizom utvrdili da je do 2. srpnja 2015. bila direktorica društva Nautica mare d.o.o. koja obavlja poslove realizacije marine u Novom Vinodoskom. Naime, dan nakon, zaposlena je u gradskoj upravi kod stručnog suradnika za ONO i DSZ, Milana Bandića.

Trgovački sud u Zagrebu objavljuje upis promjene člana društva, promjene člana uprave, povećanja temeljnog kapitala, promjene odredbi društvenog ugovora, u Sudski registar proveden kod ovoga suda po rješenju Tt-15/20628-2 od 10.08.2015. godine, redni broj upisa 13, za subjekt upisa s matičnim brojem (MBS): 020041158, (OIB): 71672530894, s ovim podacima:
TVRTKA: NAUTICA MARE d.o.o. za turizam, trgovinu i usluge
SJEDIŠTE/ADRESA: Zagreb, Planinska 13

OSNIVAČI/ČLANOVI DRUŠTVA:

CASTLE LIMITED, Sveti Vincent i Grenadini, broj iz registra: 1271 IBC 1998, naziv registra: Registar međunarodnih trgovačkih društava St. Vincent i Grenadini, nadležno tijelo: Registar međunarodnih trgovačkih društava St. Vincent i Grenadini, OIB: 74452579404, Sveti Vincent i Grenadini, Kingstown, Trust House 112, Bonadie Street; #jedini član d.o.o.; član društva
Croatia Records-hrvatska naklada zvuka i slike dioničko društvo, pod MBS: 080034452, upisan kod: Trgovački sud u Zagrebu, OIB: 45495790992, Zagreb, Makarska 3; član društva
Renato Išpan, OIB: 06656545887, Zagreb, Palinovečka 19 O; član društva

OSOBE OVLAŠTENE ZA ZASTUPANJE:

Klaudija Matuč, Zagreb, 4. Luka 23; #direktor; #prestala biti direktor dana 02.07.2015. godine
Branko Badanjak, OIB: 62217445657, Sisak, Ivana Meštrovića 42; direktor; zastupa društvo samostalno i pojedinačno, postao direktor dana 02.07.2015. godine

TEMELJNI KAPITAL: 1.993.400,00 kuna; 13.372.600,00 kuna

PRAVNI ODNOSI:

Osnivački akt: Društveni ugovor od 18.01.2012. godine izmjenjen je odlukom Skupštine društva od 02.07.2015. godine u odredbama o temeljnom kapitalu i poslovnim udjelima te se u potpunosti zamjenjuje novim tekstom Društvenog ugovora od 02.07.2015. godine koji se dostavlja u zbirku isprava.

Promjene temeljnog kapitala: Odlukom skupštine od 02.07.2015. godine temeljni kapital društva povećan je sa iznosa od 1.993.400,00 kuna za iznos od 11.379.200,00 kuna na iznos od 13.372.600,00 kuna unosom prava u temeljni kapital. (18109)

Autor: Franciska Jurak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.