Hrvoje Jelavic/PIXSELL/ Marko Lukunic/PIXSELL/ Davor Puklavec/PIXSELL/ Tomislav Miletic/PIXSELL/ilustracija

I POSLIJE TITA TITO: Pa neće valjda ti ljudi biti moralni uzori našoj omladini!

Autor: Franciska Jurak

Predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza - Titov skojevac i računovođa vs. intendant Dubrovačkih ljetnih igara - član savjeta za kulturu SDP-a (pravnog sljednika Komunističke partije Jugoslavije/Hrvatske) kojem je predsjednica Saša Broz - unuka diktatora.

Nakon veličanstvene pobjede naše hrvatske košarkaške reprezentacije u Torinu s kojom su izborili plasman na Olimpijske igre u Brazilu te nekoliko dana uoči prve utakmice protiv aktualnih europskih prvaka i branitelja srebra iz Londona reprezentacije Španjolske (7. kolovoza) pitamo se kako obitelj Petrović, ostali članovi stručnog stožera, reprezentativci, navijači, Olimpijski odbor ne znaju ili se prave da ne znaju da im je njihov aktualni predsjednik košarkaškog saveza, Ivan Šuker, bio član i pripadnik represivnog sustava koji je govorio sljedeće o ikoni i legendi hrvatske košarke pokojnom, Draženu Petroviću.

Za sve nas Hrvate, domoljube, za sve nas koje je ovaj represivni sustav progonio, zlostavljao, sudio, nakon dugo očekivanja i osuđujuće presude zločincima Mustaču i Perkoviću, pitamo se kada će i ostali sudionici, dužnosnici, služitelji tog represivnog sustava konačno biti trajno uklonjeni iz daljnjeg hrvatskog sustava za koji su pale mnogobrojne nevine žrtve.

Sve nas Hrvate, domoljube, šokira sljedeća činjenica, a to je Ivan Šuker, predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza.

Taj Titov skojevac, računovođa, omladinac, član Partije, uposlenik sustava, ima obraza nakon svega što je ta ista Partija u ime druga i diktatora Tita govorila o pokojnoj legendi Draženu Petroviću, kandidirati se i biti izabran predsjednikom ovog uglednog sportskog saveza.

Sve je to stoga što Hrvatska nikada nije doživjela lustraciju, već je trenutno Njemačka obavlja umjesto nas kukavica, jer da je Šuker istinski pošten domoljub (to ćemo vidjeti nakon ove objave dokumenata, op.a.), predao bi neopozivu ostavku i predao ovu važnu sportsku dužnost nekome “čistih” ruku.

Portal Dnevno u eksluzivnom je posjedu stenografskog zapisnika Sjednice na kojoj se govori o sljedećim osobama, uglednim sportašima i umjetniku Ivi Pogoreliću. Puno je “imena” koja govore na toj sjednici, no nećemo ih otkriti ovog puta. Veselit će nas ako će imati hrabrosti sami nam se prijaviti (!?), ili će to biti tema u nekom od sljedećih nastavaka novih priča koje ćemo uskoro objaviti…

Citiramo dio teksta sa strane 26. stenografskog Zapisnika 43. sjednice Predsjedništva Gradske konferencije SSOH Zagreb koja je bila održana 18. 9. 1984. godine u prostorijama GK SSOH u Zagrebu u Gajevoj 45/II kat (čuveni stan zagrebačke omladine koji su “jamili” Kosor, Stipić, Mikulić, Vojković & co.).

Hrvati, moramo se konačno suočiti sa istinom i poručiti svim onima neka priznaju javno što su govorili,mislili i na kraju krajeva činili:

…da braća Petrić, Drago Zdravković, Dražen Petrović ili Pogorelić nikada neće i ne mogu biti uzor mladoj generaciji, odnosno mogu biti samo u onom čisto cehovskom dijelu, ali po moralnom liku jedan Pogorelić mi nikad ne bi bio moralni uzor a pogotovo Dražen Petrović ili netko njemu sličan, a vjerojatno znate zbog čega.

foto2

Paradoksalno je stoga da je Ivan Šuker predsjednik Hrvatskog košarkaškog saveza…

Drugi je paradoks kako se ministar kulture RH dr. sc Zlatko Hasanbegović srdačno druži s članom savjeta za kulturu SDP-a, Mladenom Tarbukom, inače intedantom Dubrovačkih ljetnih igara, koji mrtav-hladan u programu Igara najavljuje nastup proslavljenog hrvatskog pijanista, Ive Pogorelića. Inače, ako cijenjeni čitatelji niste znali, predsjednica savjeta za kulturu SDP-a je Titova unuka Saša Broz.

Je li to iz razloga što zna ili je dobio naputak i on od svojih koji sebe nazivaju “Obitelj” i koji su mu otvorili put visoko u HDZ!?

Dok ministar Hasanbegović putuje po Lijepoj Našoj na trošak poreznih obveznika kao tehnički ministar, našao je malo vremena za poništiti natječaj za ravnatelja/icu Hrvatskog državnog arhiva u Zagrebu, i to kako se navodi u tekstu poništenja natječaja, lijepo je napisano prema naputku (čitaj naređenju, op.a.) Ministarstva kulture Republike Hrvatske.

Je li to iz razloga što se javila gospođa Lemić ili gospodin Jurčević, ostaje nam istražiti…

Također, imenovati u rekordnom vremenu defektologinju za v.d. ravnateljicu Hrvatskog športskog muzeja, sjedište vrlo zanimljivo, Praška 2, Zagreb.

I popiti piće u slastičarnici Zagreb s Dušanom Ljuštinom, Milanom Bandićem. Tema: brijunsko-četnički dernek, tzv. Teatar Ulysses.

To ćemo valjda vidjeti u nekom novom nalazu državne revizije, s obzirom na to da je internetska stranica Ministarstva kulture RH jedna od najnetransparentnijih u aktualnoj Vladi RH.

Čudni su putevi Gospodnji!

Autor: Franciska Jurak
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.