Ivo Cagalj/PIXSELL

Lokaliziran požar na Biokovu: U gašenju pomogla kiša

Autor: Hina

Požar je lociran na teško pristupačnom terenu do kojeg su vatrogasci trebali pješačiti tri sata

Požar koji je u utorak navečer buknuo na Biokovu, u Donjoj vali iznad groblja u Drveniku kod Makarske, ubrzo je i lokaliziran i vatrogasci ga drže pod kontrolom, izvijestio je glavni županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Glavina.

Vatra je na Biokovu buknula poslije 22 sata te su na požarište poslane sve operativne snage zone Makarska sa 17 vozila i 83 vatrogasca.

Požar je lociran na teško pristupačnom terenu do kojeg su vatrogasci trebali pješačiti tri sata. Tijekom noći nadgledali su požarište, a lokalizaciji požara pripomogla je i kiša.

“Na terenu više nema vatre ni dima. Puno nam je pomogla kiša. Požar smo cijelu noć nadgledali, a tijekom jutra dio će gasitelja krenuti na vrh kako bi sanirali požarište. Natapat će se i tijekom dana. Ukoliko nam bude potrebna pomoć, pozvat ćemo zračne snage”, kazao je za Hinu Dražen Glavina.

Autor:Hina
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.