Robert Anic/PIXSELL

Kujundžić: ‘Zdravstvo neće poskupjeti, iako u svijetu poskupljuje 10 %’

Autor: dnevno.hr

"Napravit ćemo što više reda. Imamo malo timova obiteljske medicine. Treba zaposliti nekoliko stotina liječnika", kazao je Kujundžić.

Novi ministar zdravstva Milan Kujundžić u srijedu je kazao da zdravstvo poskupljuje svugdje u svijetu te da će Hrvatska nastojati da s onim što ima dobije što više.

Novinarima u Saboru komentirao je činjenicu da ga je prijavila Hrvatska liječnička komora (HLK) Etičkom povjerenstvu Republike Hrvatske te HDZ-u zbog njegove izjave o hrvatskim liječnicima i kazao da je “to je samo potvrda da postoji demokracija u Komori i da vidimo neke stvari različito. Možda sam malo preoštro nastupio, ali bitno je potaknuti kolege da rade što više i da budu nagrađeni”, kazao je, piše N1. 

“Većina liječnika su dobri, vrlo dobro educirani i respektirani u svijetu”, dodao je.

Na pitanje hoće li nastaviti stopama prethodnika Daria Nakića, koji je pokušao unijeti brojna poskupljenja u javno zdravstvo.

“Uvijek treba nastaviti, a ne ići revolucijama i reformama. Zdravstvo neće poskupjeti, u svijetu poskupljuje 10 posto, to je strašno. Osiguravajuća društva se muče, a mi ćemo nastojati da s onim što imamo dobijemo što više”, kazao je.

Na pitanje znači li to da se odustaje o naplaćivanja pacijentima Hitne službe, koji se procjene kao nedovoljno kritičnim slučajevima, kaže:

“Napravit ćemo što više reda. Imamo malo timova obiteljske medicine. Treba zaposliti nekoliko stotina liječnika”, kazao je Kujundžić.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.