Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

HSP 1861 o susretu Kolinde i Vučića: Predsjednice, do kada ćete nas blatiti?

Autor: Dnevno.hr

'Ni riječi o ratnoj odšteti, nestalima, ubijenima, imenima zločinaca iz Dalja, SPC i HPC, položaju i pravima Hrvata u Srbiji i tkz. Republici Srpskoj.'

Čelnici Hrvatske stranke prava 1861 oglasili su se priopćenjem pod nazivom “Predsjednice, do kada ćete nas blatiti”. Tema je susret hrvatske predsjednice sa srpskim mandatarom Vlade Aleksandrom Vučićem. HSP-ovci smatraju kako je Kolinda u službi svjetskih moćnika odlučila ignorirati sva relevantna pitanja koja koče odnose dviju zemalja, samo kako bi Srbiju pridružila EU, a nas Zapadnom Balkanu.

“Ni riječi o ratnoj odšteti, nestalima, ubijenima, imenima zločinaca iz Dalja, SPC i HPC, položaju i pravima Hrvata u Srbiji i tkz. Republici Srpskoj, zatvaranju hrvatskih branitelja na graničnim prijelazima sa Srbijom, uplitanju i zaustavljanju kanonizacije Stepinca od srpske Vlade, mitskim i megalonamskim brojkama o Jasenovcu s ciljem pogoršanja odnosa itd. Srbija provodi Drugi memorandum SANU, gdje bez ispaljenog metka ostvaruje zacrtane ciljeve”, piše među ostalim u priopćenju kojeg prenosimo u cijelosti:

“Kada sam već posumnjao da uz Vladu i premijera nemamo ni predsjednicu – pojavila se! 

Nakon maratonskih ispričavanja, posipanja pepelom, blaćenja hrvatske države i povijesti, napada na HOS zbog pozdrava Za dom spremni i pozivanja na linč ‘neprijatelja države i orjunaša’ ponovno je zasjala u punom svjetlu! Ovoga puta zakleti četnički vojvoda sa Romanije iz 1993. predsjednik Srbije Nikolić nije došao, ali zato su ugodno društvo pravili premijer Vučić, aktivni sudionik agresije na RH poznat po govoru u okupiranoj Glini gdje je rekao ‘nikada Glina neće biti Hrvatska, nikada banija neće nazad u Hrvatsku’, gradonačelnik okupiranog Vukovara Stanimirović i sveprisutni Pupovac. 

Za ovaj susret predsjednica je odabrala mjesto Dalj kako bi poništili žrtvu i relativizirali zločin počinjen u kolovozu 1991. god., kada su postrojbe (kojima su aktivno pripadali današnji predsjednik i premijer Srbije) napadom na Policijsku postaju ubile i masakrirale 20 policajaca, 15 pripadnika Zbora narodne garde te 4 pripadnika Civilne zaštite.
Ako je po prvi puta predstavnik agresorske Srbije došao na ovo krvavo mjesto, očekivala se i barem isprika i zajedničko polaganje vijenaca na mjesto stradanja, ali ništa od toga. Predsjednica je sama, bez svojih ‘kolega’, licemjerno i pro forme položila vijenac poginulim braniteljima. 

Članica Trilateralne komisije u kojoj su između, između ostalih, Franjo Luković i Marijan Hanžeković, sastala se sa premijerom Srbije i potpisala Deklaraciju o unaprjeđenju odnosa i rješavanju otvorenih pitanja između Hrvatske i Srbije. Uz standardna uvijanja o boljoj kvaliteti odnosa dvije države, provukla se izjava predsjednice Kolinde da ona ‘ne namjerava blokirati Srbiju na putu prema EU’ te da je taj korak preduvjet za trajni mir, stabilnost, sigurnost i prosperitet? 

Preduvjet za koga? Za EU? Za trenutni mir u ‘Regionu’ ili ‘Zapadnom Balkanu’ zbog čega je i ubijen Stjepan Radić (na čiju je objetnicu atentata potpisala deklaraciju – 20. lipnja) 




Ni riječi o ratnoj odšteti, nestalima, ubijenima, imenima zločinaca iz Dalja, SPC i HPC, polažaju i pravima Hrvata u Srbiji i tkz. Republici Srpskoj, zatvaranju hrvatskih branitelja na graničnim prijelazima sa Srbijom, uplitanju i zaustavljanju kanonizacije Stepinca od srpske Vlade, mitskim i megalonamskim brojkama o Jasenovcu s ciljem pogoršanja odnosa itd. Srbija provodi Drugi memorandum SANU, gdje bez ispaljenog metka ostvaruje zacrtane ciljeve. 

Niti jedno važno i relevantno pitanje predsjednica nije otvorila osim onoga da po nalogu svojih gazda treba uvući i Srbiju u EU, a nas u ‘Zapadni Balkan’. Treba razgovarati i treba imati dobre ekonomske i društvene odnose sa susjedima, ali nikako pri tome prelaziti preko svoga obraza i časti. Onaj tko gazi, omalovažava i pljuje po hrvatskoj žrtvi, kako bi zadovoljila glasnu manjinu i ispunila zadaće iz Bruxellesa, ne može i ne smije biti predstavnik naroda. Kolinda odlazi!” – Benjamin Ivanović, HSP 1861 Split.




Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.