Facebook

(FOTO) Iva Balent pokazala novi sat koji košta više od 35000 eura!

Autor: Marin Vlahović

Sjedimo ispred svojih televizora, surfamo po vijestima, mrljamo si u bradu kako treba poduzeti ovo ili ono, ali u praksi ne činimo ništa. Dapače, Ivi Balent ispod slike pišu komentare kako je prekrasna i baš lijepo smršavila.

Postavlja se pitanje koliko poniženja jedna nacija može podnijeti bez da spontano i sasvim opravdano kolektivno podivlja? Čaša se davno prelila a opet smo izuzev žestokih komentara na društvenim mrežama, uglavnom mirni kao bubice. Jutros su mediji objavili dvije nove informacije vezane uz Agrokor. Prva je kaznena prijava koju je ruska Sberbank podigla protiv Todorića a druga, na prvi pogled nebitna, objava njegove kćeri na facebooku gdje se ista ponosna ukazala prijateljima i pratiteljima s novim zlatnim Rolexom. Nakon toga, objavila je i poveznicu na pjesmu „time of my life“ i tako poručila napaćenoj Hrvatskoj kako ona uživa u najboljem vremenu svog života.

Znate što? Dobro je govorio pokojni Malnar. Mi smo kreteni. Sjedimo ispred svojih televizora, surfamo po vijestima, mrljamo si u bradu kako treba poduzeti ovo ili ono, ali u praksi ne činimo ništa. Dapače, Ivi Balent ispod slike pišu komentare kako je prekrasna i baš lijepo smršavila. Neovisno o tome što je Ante Tomić jugonostalgično piskaralo i nadasve odbojan lik koji živi isključivo od ruganja Hrvatskoj i Hrvatima ako je na njega bačena kanta fekalija, onda bi se na Todoriće valjda trebao istresti cijeli kamion.

Histerični pozivi državi da ga se konačno do kraja istraži i privede nisu dali nikakvog rezultata. A opljačkani milijuni, ako ne i milijarde koje su odnijeli iz Agrokora su vidljivi svima. Od sata Ive Balent do tajnih, ali istražiteljima svakako dostupnih računa po raznim europskih državama, poput Nizozemske. Nema sumnje, Todorići su opljačkali Agrokor a državi ostavili dugove. I sada nam se smiju i sprdaju. U isto vrijeme povjerenik Ramljak moljaka dobavljače da kreditiraju Konzum robom, kao da pod stalnom ucjenom to nisu činili već desetljećima.

Rusima ova situacija nije nimalo zabavna. Iako su podigli kaznenu prijavu i spremaju veći broj tužbi, poznato je da su spremni i za drugačije metode naplate. Pogotovo kad iscrpe sve pravne mogućnosti. O povezanosti ruskih banaka i državnih institucija s likvidacijama poslovnih ljudi u Europi pisali smo i ranije. (http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/todoric-prodao-hrvatsku-ruskoj-mafiji-plenkovic-sve-zapecatio-lex-agrokorom-1023383/)

Ipak, mi i Rusi nemamo baš isti problem. Oni će svoj riješiti na ovaj ili onaj način a nama ostaje država u kojoj nisu svi isti pred zakonom, i to je toliko očito i sveprisutno, da tjera ljude na bijeg iz Hrvatske. Sve se može podnijeti, pa i bijeda, siromaštvo, manjak perspektive i nemogućnost većine građana da ostvare svoja osnovna ljudska i ekonomska prava ali kada s druge strane stoje neki poput Ive Balent i njenog tatice i rugaju nam se, onda stvari postaju opasne.

Dolazi jesen i suočavanje građana Hrvatske sa stvarnim posljedicama kriminalnog i protuustavnog Lex Agrokora. Uz navedeno, tu su i novi nameti, dodatna zdravstvena osiguranja, porezi i zakon o koncesijama preko kojih će se pojedinci opet bogatiti. Zato je i dobro što Iva Balent ima sat. Neka dobro pogleda koliko je na njemu sati. Ako kazaljke kažu da je pet do 12h, znači da se  nikome, pa ni njoj, dobro ne piše.

Facebook
Autor: Marin Vlahović
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.