Boris Scitar PIXSELL

(FOTO) Evolucija stila Kolinde Grabar-Kitarović kroz tri godine mandata

Autor: Dnevno.hr

Unatoč tome što je često hvaljena zbog laskavih krojeva i romantičnih čipkastih haljina koje naglašavaju njezinu nježniju stranu, modni kritičari nisu bili baš blagonakloni prema predsjednici.

Tri godine su prošle otkako je Kolinda Grabar Kitarović postala predsjednica Republike Hrvatske. Osim njezine politike, pod stalnim povećalom javnosti je i predsjedničin stil.

Kolinda Grabar Kitarović vjerna je elegantnim krojevima koji naglašavaju njenu liniju te je nerijetko baš njih birala kada su u pitanju susreti s visokim dužnosnicima i dužnosnicama.
I dok političarke poput kancelarke Angele Merkel preferiraju korporativni stil ne izdvajajući se od muškaraca, Grabar-Kitarović poprilično odvažno nosi romantične kombinacije koje viđamo i na estradnim zvijezdama.

Predsjednica tako najčešće bira dizajnerske komade s potpisom Aleksandre Dojčinović, ali i modnog dvojca ELFS poznatog po razigranim i mladenačkim kombinacijama. Osim što promovira hrvatske dizajnere u mnogim prilikama, pokazala se i vrlo skromnom kada je u pitanju moda.

Unatoč tome što je često hvaljena zbog laskavih krojeva i romantičnih čipkastih haljina koje naglašavaju njezinu nježniju stranu, modni kritičari nisu bili baš blagonakloni prema predsjednici.

Najviše su kritizirao loš izbor materijala, ali i neobični krojeve koji nikako nisu odgovarali predsjedničinoj figuri. I suknje u kombinaciji sa sakoima činili su predsjednicu pomalo nezgrapnom, ali srećom brzo je odustala od takvih kombinacija. Nakon prve godine mandata čak i kada bi odabrala sako, nosila bi ga s hlačama što joj je puno više odgovaralo s obzirom na građu.

U svakom slučaju predsjedničin stil se kroz tri godine mandata znatno popravio, a mi vam donosim neke pogotke, ali i pogreške u odabiru odjeće Kolinde Grabar Kitarović.

Ovo su neke od kombinacija koje smo voljeli na Predsjednici.




Photo: Robert Anic/PIXSELL
Filip Glas/predsjednica.hr
Facebook
predsjednica.hr

Ipak, kada se ne bi odlučila za romantičan stil, često bi izgledala starije nego što je. A ni proljetni uzorci nisu joj bili svijetla točka.

predsjednica.hr
predsjednica.hr
Boris Scitar/Vecernji list/PIXSELL
FaH

 

 




 

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.