Tomislav Krasnec/VLM/PIXSELL

Branitelj uzvratio Dačiću: ‘Poslat ćemo popis 400 djece koje ste kao pse pobili kad ste sanjali Veliku Srbiju’

Autor: dnevno.hr

'Mali Sloba“ opet okreće vodu na svoj mlin. Misli i vjeruje da smo svi u Hrvatskoj „retardirani“ i da smo zaboravili zločine koji su učinjeni u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu', navodi Pavković

Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR9) Mladen Pavković osvrnuo se na najnovije provokacije srpskog ministra vanjskih poslova Ivice Dačića koji je premijeru Plenkoviću poručio da će mu poslati i knjigu sa popisom imena i prezimena ubijene djece u Jasenovcu.

Njegovo priopćenje u nastavku prenosimo u cijelosti:

Prvi potpredsjednik Vlade Srbije i ministar vanjskih poslova  Ivica Dačić, poznati i kao „Mali Sloba“ ponovno se javno oglasio. Izjavio je (Politika, 14. veljače 2017.)  da „hrvatski premijer Andrej Plenković treba objasniti u čemu je „bezobrazluk“ kada Srbija očekuje od hrvatske Vlade da se distancira od pokušaja rehabilitacije ustaškog fašističkog režima i zločina koje je NDH počinila nad Srbima, Židovima i Romima. Srbija očekuje da bilo tko iz hrvatske Vlade ikada spomene ove zločine kako se oni ne bi ponavljali“- – istaknuo je šef srbijanske diplomacije.

Također je dodao da se prošlost ne može promijeniti, ali može se utjecati da sadašnjost i budućnost budu bolje za naše narode i državom.

Dačić u svom bezobrazluku ide dalje pa poručuje Plenkoviću da će mu poslati i knjigu sa popisom imena i prezimena ubijene djece u Jasenovcu, sa jedinom željom da se zločini više nikad ne ponove, bez obzira tko ih je počinio i u kojem ratu, itd. i tako redom.

„Mali Sloba“ opet okreće vodu na svoj mlin. Misli i vjeruje da smo svi u Hrvatskoj „retardirani“ i da smo zaboravili zločine koji su učinjeni u hrvatskom obrambenom Domovinskome ratu, prije svega od strane Srba, kao agresora, a zatim njihovih saveznika Crnogoraca, zločinačke JNA i hrvatskih izdajica.

Hrvatski političari su već stotinu puta osudili nevine žrtve u Jasenovcu i one koje su navodno počinjene u vrijeme NDH. Međutim, u Jasenovcu su stradali i Hrvati, ali njih Dačić ne spominje, baš kao i laži da je na tom mjestu ubijeno „pedeset“ puta manje ljudi nego što smo u vrijeme komunizma, ali i od sadašnje vlasti u Beogradu slušali i čitali.




No, pravo pitanje za druga ili gospodina Dačića bi bilo: kad ćete se vi (Srbi) distancirati od ne pokušaja već rehabilitacije četničkog i fašističkog režima predvođenim Dražom Mihailovićem-Čičom, zatim kad će bilo tko iz srbijanske Vlade spomenuti (masovne) zločine koje ste, kao agresori, počinili u Hrvatskoj od 1990.-1996., od Vukovara, Škabrnje, Pakraca, Lipika, Voćina, Gospića, Županje, Osijeka, Zadra, Šibenika, pa sve do Dubrovnika? Kad ćete vratiti ono što ste opljačkali u vrijeme rata po Hrvatskoj, kad ćete odgovarati za masovne grobnice koje ste ostavili diljem Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine i Kosova? Hoćete li ikada otkriti gdje se nalaze još uvijek nestali hrvatski branitelji i civili? Vi neprestano spominjete logor Jasenovac, a brojne logore po Srbiji i Hrvatskoj, ali i BiH, u kojima ste mučili i ubijali nevine ljude nikada niste ni spomenuli, a kamoli se od njih distancirali. Hrvatska, kao žrtva, obnovila je broje kuće i srbijanskim agresorima. Kad ste o tome govorili? I na posljetku: kad ćete Hrvatskoj, ali i drugima platiti ratnu odštetu?

Uz to, ako želite, možemo vam poslati i popis najmanje 400 nevine  djece koje ste kao pse pobili u vrijeme kad ste željeli pokoriti Hrvate i Hrvatsku, kad ste sanjali veliku Srbiju!

Stoga, Dačiću ne izvrćite činjenice. I ne lažite!




I recite nam još samo ovo: zašto vas zovu „Mali Sloba“?

Mladen Pavković,

predsjednik Udruge hrvatskih branitelja Domovinskog rata 91. (UHBDR91.)

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.