Vratar Čilea Claudio Bravo obranio tri jedanasterca Portugalcima i odveo momčad u finale

Autor: Andrija Kačić Karlin

Čile je u prvoj polufinalnoj utakmici pobijedio Portugal nakon izvođenja jedanaesteraca, Portugal niti jednom nije pogodio, Čile je zabio tri puta...

Prvak Južne Amerike, nogometna reprezentacija Čilea prvi je finalist Kupa konfederacija nakon što je u polufinalu u Kazanu bila uspješnija od europskog prvaka Portugala sa 3-0 boljim izvođenjem 11-eraca jer nakon 120 minuta igre nije bilo pogodaka.

Iako su obje momčadi tijekom utakmice imale nekoliko izglednih prilika za pogodak, mreže se nisu tresle ponajviše zahvaljujući raspoloženim vratarima. Bila je to utakmica u kojoj se više pazilo ne primiti nego dati zgoditak, te je jednostavno morala otići uprodužetke. Ni tu pogodaka nije bilo, osim što su Čileanci u zadnjoj minuti dvaput gađali vratnicu, Vidas i Sanchez.

U raspucavanju s bijele točke u junaka se pretvorio golman Čilea Claudio Bravo koji je obranio sva tri udarca portugalskih igrača, Quaresme, Moutinha i Nanija. S druge strane, Vidal, Aranguiz i Sanchez su svladali Ruija Patricija.

U drugom polufinalu u četvrtak će u Sočiju igrati svjetski prvak Njemačka i prvak Sjeverne i Srednje Amerike Meksiko.

Finale će se igrati u nedjelju u Sankt Peterburgu.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.