Instagram: Luka Modrić (Official)

(VIDEO) Super kup pripao Realu nakon još jedne, superiorne 2-0 pobjede

Autor: Andrija Kačić Karlin

Luka Modrić se vratio u početnu postavu Reala u kojoj je ponovno bio i Mateo Kovačić, dok je Ivan Rakitić na drugoj strani bio u početnih 11 Barcelone. Kovačića je u 62. minuti zamijenio Casemiro, a Modrić i Rakitić su odigrali cijelu utakmicu.

Nogometaši Real Madrida pred svojim su navijačima na stadionu Santiago Bernabeu pobijedili Barcelonu u uzvratnoj utakmici španjolskog Superkupa sa 2-0 (2-0) te s ukupnih 5-1 po deseti put u povijesti osvojili ovaj trofej.

Marco Asensio je sjajnim udarcem sa 25 metara već u 4. minuti doveo Real u vodstvo, a za konačnih 2-0 pogodio je Karim Benzema u 39. minuti.

Luka Modrić se vratio u početnu postavu Reala u kojoj je ponovno bio i Mateo Kovačić, dok je Ivan Rakitić na drugoj strani bio u početnih 11 Barcelone. Kovačića je u 62. minuti zamijenio Casemiro, a Modrić i Rakitić su odigrali cijelu utakmicu.

Iako nije mogao računati na suspendiranog Cristiana Ronalda, a Garethq Baleq ostavio na klupi za pričuve, trener Real Madrida Zinedine Zidane ponovno je pronašao pobjedničku formulu koja je njegovoj momčadi donijela sedmi trofej otkako je sjeo na klupu “kraljevskog kluba”. Vrlo važne uloge u tom sustavu imali su Mateo Kovačić i Luka Modrić koji dirigirali Realovim veznim redom, otvarajući polukontre i kontre iz kojih je, baš kao i na prvoj utakmici u Barceloni, madridski sastav bio najubojitiji.

Nakon što je Modrić već u 2. minuti mogao svladati Ter Stegena da njegov udarac nije završio u bloku, samo dvije minute poslije Asensio je preciznim udarcem svladao Barrceloninog vratara koji je samo pogledom ispratio kako lopta ulazi u mrežu.

Barcelona je bila potpuno bezopasna u prvih 15 minuta, ali je već u 16. minuti mogla izjednačiti. Leo Messi se sjurio u kazneni prostor s desne strane, dobio dobru loptu, ali je Keylor Navas nadmudrio kapetana Barcelone. Tri minute poslije Messi je bio asistent, a Suarez se našao u prilici, ali je vratar Reala ponovno izašao kao pobjednik.

Kad do pogotka nije stigla Barcelona, došla je domaća momčad. Prvo je u 33. minuti Lucas Vazquez uzdrmao vratnicu, a šest minuta poslije Madriđani su poveli 2-0. Po lijevom boku probio se Marcelo, ubacio nisu loptu koju je pokraj statičnog Umtitija primio Benzema i sa šest metara lakoćom zatresao mrežu.




I u drugom poluvremenu bilo je izglednih situacija za pogodak na obje strane, ali je ostao rezultat iz prvog poluvremena. U 53. minuti Leo Messi je bio sam pred Navasom, prebacio ga, ali je lopta pogodila gredu. Samo dvije minute poslije Karim Benzema je snažno pucao s nekoliko metara s lijeve strane, ali je Marc-Andre ter Stegen uspio obraniti taj udarac ramenom.

Barcelona je ponovno bila blizu pogotku u 71. minuti, kad je Sergi Roberto sam izbio pred Keylora Navasa, ali je domaći vratar obranio njegov pokušaj. U istoj minuti Navas je obranio precizan udarac Messija s ruba šesnaesterca, na odbijenu loptu natrčao je Luis Suarez, ali je glavom pogodio samo vanjski dio vratnice.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.