Epa

(VIDEO) Rijeka bila na pragu čuda, vodila 2-0 i nestala

Autor: Hina, AKK

Rijeka je na Olimpijskom stadionu u Ateni odigrala 2-2 protiv AEK-a i ostala bez izgleda za plasman u 16-inu finala.

U susretu petog kola D skupine Europske lige Rijeka je na Olimpijskom stadionu u Ateni odigrala 2-2 protiv AEK-a i ostala bez izgleda za plasman u 16-inu finala.

Golove za Rijeku zabili su Alexander Gorgon (8, 26), dok su strijelci za grčki sastav bili Sergio Araujo (45+2) i Lazaros Christodoulopoulos (55).

Rijeka se kolo prije kraja oprostila od europskog proljeća, ali ostaje veliki žal jer je momčad Matjaža Keka do treće minute nadoknade prvog dijela držala čvrsto vodstvo od 2-0, uz po jednu pogođenu gredu i vratnicu te još nekoliko šansi i odličnu igru. Nažalost, gol Arauja kao da je odnio sve riječke ambicije, pa u drugom poluvremenu nisu niti uputili šut prema vratima prvoplasirane momčadi grčkog prvenstva.

Riječani su u susret ušli izuzetno hrabro i već u 4. minuti Vešović nakon prodora šalje ipak predugačku loptu za Gavranovića, koji je bio potpuno sam ispred vratara domaćina. No, Rijeci su furiozan početak isplatio u 8. minuti kada je nakon udarca s kuta Acosty glavom prebacio do Gorgona, a Austrijancu nije bilo teško pogoditi glavom grčku mrežu. Hrvatski prvak nije stao pa je u 16. minuti uslijedio novi korner za Rijeku, a najviše je skočio Župarić koji je zatresao gredu, a u 20. minuti je nakon dobro izvedene kontre Gorgon s 20 metara pogođa vratnicu. U 25. minuti se nastavila revija promašaja Riječana – opet je udarac s kuta odlično izveo Pavičić, a Acosty iz blizine glavom šalje loptu iznad grede. U 26. minuti ipak 2-0 za Rijeku, a opet je strijelac bio Gorgon koji je iskoristio neoprezno vraćanje lopte Vranješa i između dvojice braniča pogodio i drugi puta mrežu AEK-a. U 39. minuti Gavranović izlazi sam ispred vratara Anestisa, ali se u presudnom trenutku spotiče i sjajna prilika odlazi u nepovrat. I kada se očekivalo da će hrvatski prvak izvrsno poluvrijeme okončati s vodstvom od 2-0 Riječani opet primaju pogodak u gostima u nadoknadi. Bakakis je ubacio s desne strane, a Argentinac Araujo, potpuno zaboravljen od riječke obrane, lako zabija s pet metara.

Nažalost, taj gol je na početku drugog dijela djelovao šokantno za Riječane, a Grci su u drugo poluvrijeme ušli s puno više žara i motiva, pa su u 55. minuti i izjednačili na 2-2. Ubačaj iz slobodnog udarca sa desne strane riječki vratar Prskalo je kratko odbio, a Lazaros glavom pogađa nezaštićenu mrežu. Nakon gola se malo toga događalo, Grci su se primirili, a Riječani nikako nisu mogli doći u ikakvu šansu da ugroze vrata domaćina. U 88. minuti Araujo s pet metara pogađa gredu, pa su Riječani ipak neporaženi otišli iz Atene.

U drugom susretu iz skupine Milan je na San Siru pobijedio bečku Austriju 5-1 nakon što su gosti poveli 1-0. Strijelci za Milan, koji je ovom pobjedom osigurao prvo mjesto, bili su Ricardo Rodriguez (27), Andre Silva (36, 71) i Patrick Cutrone (42,90+3), dok je pogodak za goste zabio Christoph Monschein (21).

Na ljestvici vodi Milan sa 11 bodova, AEK ima sedam bodova, dok Rijeka i Austrija imaju po četiri boda. U posljednjem kolu Rijeka će na Rujevici ugostiti Milan, dok se u Beču sastaju Austrija i AEK u borbi za drugo mjesto.




AEK ATENA – RIJEKA 2-2

Pred 20.000 gledatelja na stadionu Spiros Luis sudio je Gestranius iz Finske.




Strijelci: 0-1 Gorgon (8), 0-2 Gorgon (26), 1-2 Araujo (45+3), 2-2 Lazaros (55)

AEK: Anestis – Galo (Livaja, 30), Vranješ, Čigrinski, Lopes – Galanopoulous (Kone, 68), Simoes, Bakakis – Lazaros (Rodriguez, 85), Araujo, Bakasetas

RIJEKA: Prskalo – Vešović, Župarić, Elez, Žuta – Bradarić, Maleš, Pavičić (Črnic, 90+2)- Acosty (Kvržić, 70), Gavranović (Puljić, 81), Gorgon

Autor:Hina, AKK
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.