Facebook: FC Barcelona (OFFICIAL)

(VIDEO) PRIMERA: Barcelona s Messijem u zadnjim sekundama bacila Real na koljena i prvenstvo učinila neizvjesnim

Autor: Andrija Kačić Karlin

Da bi drama bila posvemašnja u zadnjim sekundama sudačke nadoknade, kod 2-2, u jednom brzom protuudaru Messi je došao do lopte na vrhu kaznenog prostora i spasa za Real više nije bilo. Bio je to udarac nad udarcima, Navas je samo ostao ležati na podu. A Santiago Bernabeu upao je u tišinu kakvu dugo nije pamtio...

U sjajnoj utakmici, derbi španjolskog prvenstva Barcelona je pobijedila madridski Real u gostima s 3-2 (1-1) i to pogotkom Messija i zadnjim dijelićima sekunde sudačke nadoknade. Prije toga Real je vodio, pa je Barcelona preokrenula, da bi Real izjednačio na 2-2. I onda se ukazao Messi.
Španjolsko prvenstvo opet je neizvjesno, Barcelona je smanjila zaostatak za Realom na samo dva boda.
Nije bilo atraktivno u prvih dvadesetak minuta španjolskog derbija. Modrić je vodio igru kod Reala, Barcelona se držala nekako rezervirano. Real je više napadao, ali je Barcelona isto zaprijetila preko Suareza. Činilo se da se više pazi na obrane nego na napad. Taman kad se utakmica primirila evo i golova.
U jednoj akciji u 28. minuti lopta je došla do Ramosa, teško je procijeniti je li bio u zakleđu ili ne, pokraj vratara on šalje loptu u vratnicu koja se odbija do Casemira koji ju sprema iza crte.
Potom nije dugo trebalo čekati na reakciju Barcelone. Sjajno je Rakitić proigrao Messija u punom naletu, Argentinac je nanizao nekoliko igrača, došao u sprintu pred vratara Navasa i svladao ga. U 33.minuti bilo je 1-1.
U nastavku je Real opet ispočetka bio dominantan, a potom je njegov pritisak splasnuo. Bale je krasno nabacio u 52. minuti, Benzema je sa samo pet metara tukao ravno u vratara. S druge strane Jordi Alba promašio je dobru zgodu kod Barcelone, a Pique je tukao glavom, izvrsno, ali je Navas paradom spriječio pogodak. Kao i kod pokušaja Suareza, Navas je preuzimao ulogu čovjeka utakmice.
U 65.minuti nešto što se rijetko viđa, Ronaldo je u dobroj situaciji s pet metara ispred nebranjenog gola pucao – iznad!
I u 73.minuti najljepši trenutak utakmice. Rakitić je postigao gol lijevom nogom s dvadesetak metara nakon što je lažnjakom prevario Marcela. No dotad svemogući Navas nije mogao ništa.

U 77. minuti Sergio Ramos je doista grubo prekršajem zaustavio Messija i posve zasluženo dobio crveni karton.

Ipak, i s igračem manje Real je uspio izjednačiti, s lijeve strane ubacio je prizemnu loptu Marcelo, na prvu vratnicu, tu je spreman čekao Rpdriguez i zakucao loptu u mrežu.

Da bi drama bila posvemašnja u zadnjim sekundama sudačke nadoknade u jednom brzom protuudaru Messi je došao do lopte na vrhu kaznenog prostora i spasa za Real više nije bilo. Bio je to udarac nad udarcima, Navas je samo ostao ležati na podu. A Santiago Bernabeu upao je u tišinu kakvu dugo nije pamtio…

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.