EPA/JORGE NUNEZ

(VIDEO) DRUGI TRIJUMF Meksiko se mučio protiv Južne Koreje, no bodovi su tu

Autor: Andrija Kačić Karlin

Meskiko je praktički izborio plasman u drugi krug, nakon Njemačke pala i Južna Koreja

U susretu 2. kola skupine F na Svjetskom nogometnom prvenstvu Meksiko je u Rostovu na Donu svladao Južnu Koreju sa 2-1 (1-0).

Strijelci za Meksiko bili su Carlos Vela (26-11m) i Javier Hernandez (66), dok je na konačnih 2-1 smanjio Heung-min Son (90+3).

Meksiko je na vrhu skupine s maksimalnih šest bodova, no još uvijek nije osigurao nastup u osmini finala, dok je Južna Koreja bez bodova, ali i dalje ima teoretske izglede za prolazak skupine. Trenutačno je druga Švedska s tri boda, dok je svjetski prvak njemačka treća bez bodova prije večerašnjeg ogleda tih dviju reprezentacija u Sočiju.

Meksiko je poveo iz kaznenog udarca u 26. minuti. Korejski branič Jang neoprezno je igrao rukom u svom kaznenom prostoru pa je srpski sudac Mažić pokazao na bijelu točku, a siguran realizator bio je Vela.

Pobjedu je Meksiko potvrdio u 66. minuti iz brzog protunapada kojega je povukao Lozano i uposlio Hernandeza koji se sjajnim driblingom riješio čuvara i portom sigurno poslao loptu u mrežu.

U samoj završnici dvoboja Son je ublažio poraz Južne Koreje lijepim udarcem sa 20-ak metara u gornji desni kut nemoćnog Ochoe.




REZULTATI 2. KOLA SKUPINE F:
Meksiko – Južna Koreja 2-1 (Vela 26-11m, Hernandez 66 / Son 90+3)
Njemačka – Švedska (20 sati)

TABLICA:
1. Meksiko 2 2 0 0 3-1 6
2. Švedska 1 1 0 0 1-0 3
3. Njemačka 1 0 0 1 0-1 0
4. Južna Koreja 2 0 0 2 1-3 0




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.