Facebook: FC Bayern Munchen (Official)

(VIDEO) Bayern se igrao sa Celticom, baš kao i PSG s Anderlechtom

Autor: Andrija Kačić Karlin

U skupini B PSG i Bayern su ostvarili očekivane pobjede protiv Anderlechta i Celtica. PSG je u Bruxellesu pobijedio belgijskog prvaka 4-0, dok je Bayern u Munchenu slavio 3-0

Iznenađenje nije niti moglo biti, prevelika je bila razlika u kvaliteti suparnika. U skupini B PSG i Bayern su ostvarili očekivane pobjede protiv Anderlechta i Celtica. PSG je u Bruxellesu pobijedio belgijskog prvaka 4-0, dok je Bayern u Munchenu slavio 3-0.
PSG je poveo već u drugoj minuti golom Kyliana Mbappea, a isti je igrač u 44. minuti glavom lijepo asistirao Edisonu Cavaniju za 2-0. Neymar je u 64. zabio za 3-0, a pobjedu PSG-a potvrdio je Angel di Maria u 88. minuti. Pobjeda Parižana je mogla biti i uvjerljivija da Neymar nije ‘briljirao’ u sebičnosti.
Za PSG je ovo bila treća pobjeda u skupini uz razliku pogodaka 12-0, dok je Anderlecht upisao i treći poraz bez postignutog gola (0-10).
U drugom susretu njemački prvak je u prvoj europskoj utakmici pod vodstvom novog trenera Juppa Heynckesa rutinski stigao do bodova. Golove za pobjedu Bavaraca zabili su Thomas Muller (17), Joshua Kimmich (29) i Mats Hummels (51). Jozo Šimunović nije nastupio za škotski sastav.
Na ljestvici vodi PSG s devet bodova, Bayern ima šest, Celtic tri, a Anderlecht je bez bodova.

U skupini A Manchester United je u Lisabonu pobijedio Benficu 1-0 golom Marcusa Rashforda u 65. minuti.
Utakmicu je obilježio rekord mladog vratara Benfice, 18-godišnjeg Mile Svilara koji je postao najmlađi golman u povijesti Lige prvaka. Svilar je oborio 15 godina star rekord kojeg drži Španjolac Iker Casillas. Slavni Španjolac je 2002. godine debitirao u LP sa 18 godina, tri mjeseca i 26 dana, dok Svilar ima 18 godina, jedan mjesec i 22 dana.
Svilar je rođen u belgijskom Antwerpenu i sin je legendarnog vratara Vojvodine Ratka Svilara. Trenutačno je vratar juniorske reprezentacije Belgije premda ga čelnici Nogometnog saveza Srbije pokušavaju nagovoriti da promijeni državljanstvo.
U drugom susretu Basel je u Moskvi iznenadio CSKA pobijedivši 2-0. Golove su postigli Taulant Xhaka u 29. i Oberlin u 90. minuti.
Na ljestvici vodi Manchester United s devet bodova, Basel ima šest bodoba, CSKA tri, a Benfica je bez bodova.

 

 

 




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.