Photo: Igor Kralj/PIXSELL

U sjajnom nastupu Ana Konjuh eliminirala nekad najbolju na svijetu, Viktoriju Azarenko

Autor: Andrija Kačić Karlin

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh plasirala se u četvrtfinale WTA turnira na Mallorci nakon što je u dvoboju 2. kola pobijedila bivšu prvu igračicu svijeta Bjeloruskinju Viktoriju Azarenko 6-1, 6-3

Hrvatska tenisačica Ana Konjuh plasirala se u četvrtfinale WTA turnira na Mallorci nakon što je u dvoboju 2. kola pobijedila bivšu prvu igračicu svijeta Bjeloruskinju Viktoriju Azarenko 6-1, 6-3.

Konjuh je odigrala sjajno protiv Bjeloruskinje kojoj je ovo bio prvi turnir na kojem je nastupila nakon rođenja sina prije šest mjeseci.

Azarenka nije uspjela pratiti snažan ritam hrvatske tenisačice koja je tijekom meča pet puta oduzimala servis svojoj suparnici.

Mlada 19-godišnja Hrvatica je sjajno ušla u meč i uz dva breaka povela je 5-0, da bi nakon 37 minuta osvojila prvi set sa 6-1. I drugi set je dobro krenuo. Rani break za vodstvo 2-0, pa još jedan za prednost 4-1. Azarenka je uspjela vratiti jedan servis, ali ne i drugi. Konjuh je na za 38 minuta dobila drugi set 6-3 za ukupno pobjedu 2-0.

U četvrtfinalu je očekuje druga nositeljica Latvijka Anastasija Sevastova koja je u 2. kolu pobijedila Amerikanku Varvaru Lepchenko 6-7 (2), 6-1, 6-3.

Bit će to njihov prvi međusobni susret.




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.