U sjajnom finalu Slovenci i protiv Srba dokazali da igraju najbolju košarku na Starom kontinentu!

Autor: Andrija Kačić Karlin

Slovenija je osvojila naslov prvaka Europe bez ijednog poraza, nanizala je nekoliko senzacionalnih pobjeda, u koje spada  i ova finalna protiv dobre Srbije - 92-85

Finalni dvoboj Eurobasketa bila je prava poslastica, u  finalnom srazu Slovenaca i Srba uspješniji su bili Slovenci – 92-85 (20-22, 36-25, 15-20, 22-18), potpuno zasluženo.  Slovenija je osvojila naslov prvaka Europe bez ijednog poraza, nanizala je nekoliko senzacionalnih pobjeda, u koje spada  i ova finalna protiv dobre Srbije.  Slovenski košarkaši pokazali su nesalomljivi mnomčadski duh, a utakmicu su završili  bez svoja dva najbolja igrača, Dončiča i Dragiča. No, pojavili suse neki novi ljudi, poput Jake Blažića i u prijetećoj  neizvjesnoj završnici Slovenija se bolje postavila izasluženo trijumfirala.

Slovenija je dominirala u prvome poluvremenu, u jednom trenutku stigla i do finih 11 poena perdnosti. No, u nastavku je Srbija zaigrala bolju obranu i prvi puta je uspjela i povesti pet minuta prije kraja. Činilo se da će to biti kraj slovenskih ambicija. No, nije bilo tako, Slovenija je odigrala zadnjih pet minuta kao najbolja NBA momčad,   Do tih trenutaka Dragič je postigao 35 poena,  a morao je na klupu i zbog ozljede i iscrpljenosti, a Dončićč se ozlijedio desetak minuta prije kraja.

U Istanbul je stiglo na dan finala čak pet tisuća slovenskih navijača koji su pripravili sjajnu atmosferu u sjajnoj finalnoj utakmici.

 

Kod Slovenije Prepelić je upisao 21 koš, 4 skoka i 3 assistencije, dok je Goran Dragić ubacio 35 poena, a Anthony Randolph dodao je 11 koševa. U redovima Srbije najbolji je bio Bogdan Bogdanović sa 22 koša, a Milan Mačvan ubacio je 18.

Košarkaši Španjolske osvojili su broncu nakon što su u susretu za 3. mjesto pobijedili Rusiju sa 93-85 (45-28).




Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.