U eltino natjecanje prošli još i CSKA, Sporting, Qarabag i APOEL

Autor: Andrija Kačić Karlin

Qarabag je postao u srijedu prvi azerbajžanski klub koji se probio do grupne faze Lige prvaka, iako je poražen u Kopenhagenu sa 2-1. No, pogodak Južanoafrikanca Ndlovua donio je prvaku Azerbajdžana željeni rezultat, jer su Danci u prvom dvoboju poraženi sa 1-0

Liverpool, moskovski CSKA, lisabonski Sporting, azerbajdžanski Qarabag i ciparski APOEL posljednjih je pet klubova koji su izborili mjesto u grupnoj fazi nove sezone Lige prvaka, nakon uzvratnih utakmica doigravanja odigranih u srijedu.

Qarabag je postao u srijedu prvi azerbajžanski klub koji se probio do grupne faze Lige prvaka, iako je poražen u Kopenhagenu sa 2-1. No, pogodak Južanoafrikanca Ndlovua donio je prvaku Azerbajdžana željeni rezultat, jer su Danci u prvom dvoboju poraženi sa 1-0 pa im je trebao još jedan gol za prolaz.

Sporting iz Lisabona je u drugom poluvremenu razbio rumunjski FCSB koji je do 60. minute imao obećavajućih 1-1. No, tada je prvo pogodio Acuna za 2-1, a kad je u 64. minuti Martins povisio vodstvo gostiju na 3-1, Rumunji su se raspali.

CSKA je pogocima Ščenikova i Dzagoeva u Moskvi potvrdio pobjedu iz prvog dvoboja sa švicarskim Young Boysima, a obrana APOELA izdržala je 90 minuta gostovanja u Pragu pa će se Liga prvaka ponovno igrati i na Cipru.

REZULTATI UZVRATNIH UTAKMICA DOIGRAVANJA ZA LIGU PRVAKA
CSKA Moskva (Rus) – Young Boys (Švi) 2-0 (1-0)
(Ščenikov 45, Dzagoev 64)

FC Kopenhagen (Dan) – Qarabag (Aze) 2-1 (0-1)
(Santander 45, Pavlović 66 / Ndlovu 63)

FCSB (Rum) – Sporting Lisabon (Por) 1-5 (0-0)
(Maranhao 20 / Doumbia 13, Acuna 60, Martins 64, Dost 75, Battaglia 88)




Liverpool (Eng) – Hoffenheim (Njem) 4-2 (2-1)
(Can 10, 21, Salah 18, Firmino 63 / Uth 28, Wagner 79)

Slavia Prag (Češ) – APOEL Nikozija (Cip) 0-0 (0-2)

 




U utorak:
Astana (Kaz) – Celtic (Ško) 4-3 (0-5)
RIJEKA (HRV) – Olympiacos (Grč) 0-1 (1-2)
Maribor (Slo) – Hapoel Beer Sheva (Izr) 1-0 (1-2)
Nice (Fra) – Napoli (Ita) 0-2 (0-2)
Sevilla (Špa) – Istanbul Bašakšehir (Tur) 2-2 (2-1)

NAPOMENA: u zagradama su rezultati prvih utakmica

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.