Zna se tko je prvi, a tko drugi! Murray s lakoćom pomeo Đokovića i osvojio finalni Masters! (VIDEO)

Autor:

Murray je u finalu Masters turnira u Londonu s lakoćom pobijedio drugog tenisača svijeta Srbina, Novaka Đokovića sa 6:3, 6:4.

Škotski tenisač Andy Murray došao je do svojeg prvog naslova ATP finala, a sjajnu sezonu završit će kao najbolji tenisač svijeta. Murray je u finalu Masters turnira u Londonu s lakoćom pobijedio drugog tenisača svijeta Srbina, Novaka Đokovića sa 6:3, 6:4.

Bio je to vjerojatno najočekivaniji meč ove godine baš zato što je određivao tko će biti broj jedan na ATP ljestvici, odnosno zato što je netko napokon ugrozio Đokovića na vrhu. Murray ne samo da je ugrozio Đokovića već mu je ovim mečom poručio kako je njegovo vrijeme dominacije vjerojatno završilo.

Murray je postaoi 17. tenisačem u povijesti koji godinu završava kao prvi na ljestvici, ujedno, stigao je i do 24. pobjede u nizu, a ovo mu je bio 44. osvojeni turnir u karijeri. Đoković je ponovo pružio blijedo i neuvjerljivo izdanje, imao je ček 30 neforsiranih grešaka i četiri puta izgubio je svoj servis, a to je bio pravi poklon za Murraya koji je na kraju svladao Srbina po 11. puta od 35, koliko su se puta do sada susreli.

London ima bogat nagradni fond pa je tako Murray, osim golemog pehara, dobio i 2.3 milijuna dolara od ukupno 7.5 milijuna koliko je iznosio ukupni fond.

Autor: