Photo: Davor Javorovic/PIXSELL

ŽIVOTNA PARTIJA BORNE ĆORIĆA! Mladi Hrvat razbio Federera u finalu i uzeo naslov

Autor: Bruno Herljević

Mladi hrvatski tenisač Borna Ćorić odigrao je meč života u finalu ATP turnira u Halleu u kojem je nadigrao velikog Švicarca, Rogera Federera. Hrvat je slavio protiv najvećeg u povijesti sa 7:6, 4:6, 6:2.

Borni je ovo drugi osvojeni ATP u dvije godine, lani je osvojio Marrakech, a sada je ipak ostvario značajan rezultat na nešto renomiranijem turniru u Halleu. Bio je to njihov treći međusobni ogled i prva pobjeda hrvatskog tenisača, a ovime je spriječio Federera u uzimanju jubilarnog desetog pehara u Halleu.

Ćorić je dobio prvi set nakon što je u tie-breaku spasio dvije set-lopte i zaostajao 6-4, da bi set završio s četiri poena zaredom. U drugom setu je Zagrepčanin imao jed nu dekoncentraciju na svoj servis u meču kod 3-4, a Federer je to iskoristio za poravnanje u setovima. U odlučujućem setu Borna je imao više snage, napravio je “break” za 4-2, a zatim još jednom uzeo Federerov početni udarac u osmom gemu za veliko slavlje.

Ćorić je meč završio s 11 aseva, jedan manje od Federera, imao je odličnih 74 posto ubačaja prvog servisa, ali je pokazao i vrlo kvalitetnu igru u polju.

Na ATP ljestvici u ponedjeljak Borna će biti 21. tenisač svijeta, što mu je najbolja pozicija u karijeri, a Federer više nije svjetski broj jedan, već je to sada Rafael Nadal.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.