Dino Stanin/PIXSELL

Zar se u Hrvatskoj igra najboji tenis na svijetu? Odgovor je – da!

Autor: Andrija Kačić-Karlin

Nakon trijumfalnog hoda preko teniske reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država u četvrtfinalu Davisovog kupa, kada su Hrvati preokrenuli 0-2 u sada već antologijski 3-2 trijumf – u Zadru je stradala još jedna velesila. I sportska i industrijska i kulturna i sve ostalo što ide uz silu, velesila Francuska.

Eto nam još jednog sportskog slavlja. Pritom, ne smijemo si tepati kako smo sportska nacija ili sportska velesila, jer takvi zaključci uvijek su i biti će relativni. No, da se sportska Hrvatska poigrava s velesilama, to je nedvojbeno tako.

Eto, nakon trijumfalnog hoda preko teniske reprezentacije Sjedinjenih Američkih Država u četvrtfinalu Davisovog kupa, kada su Hrvati preokrenuli 0-2 u sada već antologijski 3-2 trijumf – u Zadru je stradala još jedna velesila. I sportska i industrijska i kulturna i sve ostalo što ide uz silu, velesila Francuska.

Kako, zbog čega, zar smo toliko jaki, trebali bismo se zapitati, a ne pitamo se. Dođe nam to pod normalno,pod ono – razumije se.

Marin Čilć prometnuo se u sjajnog reprezentativnog igrača, osim što je izvrstan pojedinac u nastupima reprezentacije silno je važan borbeni, nadahnuti patriotski naboj i Čilić ga ima napretek. S mladim Bornom Čorićem i Ivanom Dodigom sastavila se reprezentacija koja sad pretendira biti – najbolja na svijetu.

Zgodno bi bilo da se ova nevjerojatna avantura okonča u Hrvatskoj, da nam splet okolnosti podari Argentinu na domaćem terenu, druga varijanta je velika Britanija u gostima. Bude li i ova gostujuća varijanta nema sumnje da će za Čilićem i ostalima krenuti tisuće navijača, baš kao i prije 15 godina u Slovačku kada je Hrvatska također osvojila Davis kup, u sjajnim partijama u Bratislavi.

Tek sad smo svjesni da smo nazočili pravom spektaklu u Zadru. Izbornik Krajan i momci napravili su čudo i prisjećamo se nekako spontano pokliča “vatrenih iz Francuske” iz 1998.- godine – “Idemo do kraja!




Autor:Andrija Kačić-Karlin
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.