Photo: Igor Kralj/PIXSELL

(VIDEO) ‘Zagreb ili Buenos Aires’? Na službenoj stranici Davis Cupa rugaju se atmosferi u Areni, a imaju i dobar razlog!

Autor:

Možda bi trebalo drugi puta razmisliti hoće li se finale održavati u Areni u Zagrebu i hoće li se dijeliti baš toliko sponzorskih ulaznica jer u protivnom prednost domaćeg terena nema baš nekog smisla.

Hrvatska teniska reprezentacija propustila je možda i najbolju priliku za osvajanje Davis Cupa. Ipak, Argentinci su kao veliki autsajderi stigli do preokreta i na kraju podigli famoznu ‘salataru’. Može se reći kako je Hrvatska spremala ražanj još u subotu, a zec je bio još duboko u šumi. Parovi su donijeli vodstvo u ukupnom rezultatu, a Čiliću su u nedjeljnom ogledu već praktički svi upisali pobjedu. No, Del Potro je imao drugačije planove i nakon petosatne borbe ipak je skupio više koncentracije i donio važan bod svojoj reprezentaciji. Karlović je ušao u posljednji meč pomalo snuždeno, valjda od silnog pritiska koji je ekspresno pao na njegova leđa, a Delbonis je samo preuzeo Del Potrovu energiju i lagano ga pomeo u tri seta.

Bilo je veliko iznenađenje i šok za Hrvatsku koja je pretrpjela možda i najteži poraz u Davis Cupu do sada. Finale na domaćem terenu i još neočekivani preokret i pad najjačih aduta. No, nije to jedino iznenađenje koje su gosti priredili, a baš je to drugo iznenađenje možda i presudilo u nekim trenucima. To iznenađenje su argentinski navijači.

Na tribinama zagrebačke Arene skupilo ih se više tisuća i u potpunosti su zasjenili hrvatske političare, ‘celebrityje’ i sponzorske navijače koji su uglavnom okidali ‘selfieje’, tipkali po mobitelima i zijevali iščekujući što brži kraj. Premda su se tenisači trudili nahvaliti publiku, ona zaista nije bila pohvalna, naravno, ona hrvatska publika, Argentinci su svoj posao odradili za pet. Navijali su od petka do nedjelje iz sveg grla, vijorile su se zastave i svijetloplavo-bijeli dresovi i na momente se činilo kako se finale zapravo igra u Buenos Airesu, a ne u Zagrebu.

Baš su si to pitanje postavili i na službenoj stranici Davis Cupa. “Zagreb ili Buenos Aires”, pitali su se i pritom objavili video u kojem se vidi sjajna atmosfera koju su priredili argentinski navijači.

I zaista nije bilo lijepo gledati kako se možda i u ključnom trenutku kada je Čilić trebao lomiti Del Potra, atmosfera hrvatskih navijača umirila, a gosti su preuzeli inicijativu. Sve je kulminiralo pobjedom Del Potra, a gosti su nasatavili s gromoglasnim navijanjem kroz cijeli meč Karlovića i Del Bonisa, dok se dobar dio hrvatskih navijača udaljio s tribina. Možda bi trebalo drugi puta razmisliti hoće li se finale održavati u Areni u Zagrebu i hoće li se dijeliti baš toliko sponzorskih ulaznica jer u protivnom prednost domaćeg terena nema baš nekog smisla.

Autor: