Photo: Igor Kralj/PIXSELL

(VIDEO) DRAMATIČNO ODMAH NA POČETKU AUSTRALIAN OPENA: Marin Čilić zamalo izgubio od 273. igrača svijeta

Autor: Bruno Herljević

Odmah na početku dočekao ga je Poljak, Jerzy Janowicz, a on je sve, ali nije bezopasan tenisač.

Najbolji hrvatski tenisač, Marin Čilić, plasirao se u drugo kolo Australian Opena i to nakon pravog trilera. Naime, odmah na početku dočekao ga je Poljak, Jerzy Janowicz, a on je sve, ali nije bezopasan tenisač. Janowicz (26) je prije nešto više od tri godine bio u samom vrhu tenisa, odnosno, bio je 14. na ATP-ovoj ljestvici i uredno je prolazio u više stadije jačih teniskih natjecanja, no, Janowicz je imao prvo ozljedu stopala, a onda i operaciju koljena i jedno vrijeme nije igrao. Zbog svega toga renking mu se srozao na 273. mjesto, ali  renking Poljaka u ovom slučaju bio je samo varka.

Čilić je krenuo očajno, u prva dva seta s Janowicz je s lakoćom pobijeđivao sa 4:6 i 4:6. No, Marin se onda naglo probudio i uzvratio sa 6:2,6:2 i 6:3. Meč je ukupno trajao nešto više od tri sata, a Čilić ga je završio sa 26 aseva i 67 winnera.

U trećem kolu ga čeka bolji iz dvoboja Facundo Bagins – Daniel Evans.

 

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.