(VIDEO) ĐOKOVIĆ ŠOKIRAO SVIJET POTEZOM! Izgubio meč i onda napravio nešto nevjerojatno

Autor: Bruno Herljević

Jedan od najnapetijih mečeva turnira u Monte Carlu odigrali su Novak Đoković i Dominic Thiem, u kojem je 24-godišnji Austrijanac svladao nekadašnjeg svjetskog broja 1 sa 6-7 (2), 6-2, 6-3. Bio je to njihov osmi međusobni dvoboj i tek druga pobjeda Thiema, koji je po prvi put u karijeri prošao osminu finala u Monte Carlu i spriječio potencijalni četvrtfinalni okršaj Nadal – Đoković.

Taj je teniski meč obilježio i jedan incident o kojem priča cijeli svijet. Naime, Đoković je nakon poraza prvo pružio ruku svom protivniku i čestitao mu, a potom je samo produžio do klupe bez da je pozdravio suca, što je inače uobičajena praksa. Taj detalj je zapeo za oko navijačima i izazvao je burne reakcije. Isprve nikome nije bilo jasno zašto je Novak to napravio, ali kasnije je otkriven pravi razlog.

U jednom trenutku meča brazilski sudac Bernardes sudac opomenuo je Đokovića i upozorio ga da pripazi na vrijeme stanke koje koristi između poena. Zbog toga je Đoković morao smanjiti svojih prosječnih 25 sekundi pripreme na 16 sekundi i to ga je razljutilo i vjerojatno je mislio da je to jedan od razloga njegova poraza. Isto tako treba reći da Đoković ima povijest s brazilskim arbitrom i da se ranije već nalazio u sukobima s njim.

Inače na ovog suca se žalio i Rafael Nadal i čak je svojevremeno tražio njegovo izuzeće.







Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.