Facebook: Ivo Karlović

VELIKO PRIZNANJE: ATP nominirao Ivu Karlovića za prestižnu nagradu!

Autor:

Sve nagrade bit će uručene na završnom ATP turniru osmorice najboljih pojedinaca i osam najboljih parova, a održat će se od 13. do 20. studenog u londonskoj O2 Areni.

Hrvatski tenisač, Ivo Karlović, nominiran je za nagradu ‘Povratnik godine’ koju dodjeljuje ATP. U izbor ulaze igrači koji su nakon dulje pauze zbog ozljeda ponovo osigurali svoje mjesto među najboljim igračima svijeta, a osim Karlovića, u užem izboru su Argentinac Juan Martin del Potrom, Nijemac Florian Mayer i Francuz Julien Benneteau.

Glavni favorit za nagradu je del Potro, koji bi mogao stati nasuprot Karloviću u finalu Davis Cupa u Zagrebu, a osvoji li Argentinac tu nagradu postat će treći tenisač, nakon Nijemca Tommyja Haasa i Španjolca Burguere, koji je tu nagradu osvajao dva puta. Prvi puta ju je dobio 2011. godine kada se vratio nakon jednogodišnje pauze.

Pobjednika glasanjem biraju igrači, baš kao i u slučaju nagrade ‘Steffan Edberg’, koja se dodjeljuje za sportsko držanje na terenu, koju je do sada najviše puta osvajao Švicarac Federer, a ove godine nominirani su Stan Wawrinka, Andy Murray i Rafael Nadal.

Isto tako birat će se ‘Igrač koji je najviše napredovao’, a u tu konkurenciju spadaju Nijemac Alexander Zverev, Austrijanac Dominic Thiem, Francuz Lucas Pouille i Britanac Daniel Evans.

Igrači će također birati najbolje turnire po kategorijama ATP Masters 1000, ATP 500 i ATP 250,  a nagrade za najboljeg igrača, igračicu i ‘Zvijezdu u usponu’ dodjeljivat će ATP na kraju sezone.

Navijači imaju prilike birati najdražeg igrača i najdraži par, a uvedena je i nagrada za trenera godine o kojoj odlučuju treneri.

Sve nagrade bit će uručene na završnom ATP turniru osmorice najboljih pojedinaca i osam najboljih parova, a održat će se od 13. do 20. studenog u londonskoj O2 Areni.

Autor: